Gyártók Jó úton halad a Volkswagen és a Ford együttműködése

Jó úton halad a Volkswagen és a Ford együttműködése

autopro.hu/V.M. | 2020.05.29 10:19

Jó úton halad a Volkswagen és a Ford együttműködése

Fotó: Volkswagen Newsroom; Ford Media Center

A Volkswagen közölte, hogy felügyelőbizottsága több, a Forddal közösen folytatandó projektet is jóváhagyott, számos szerződés kidolgozása pedig a végéhez közeledik, és hamarosan sor kerülhet azok aláírására.

Hirdetés

A német Volkswagen és az amerikai Ford még tavaly júliusban jelentették be a több milliárd dollár értékű együttműködésüket. A közösen folytatandó programok között szerepel egy pickup, illetve egy nagyobb furgon fejlesztése a Ford által, egy európai piacra szánt, a VW elektromos járműveknek készített platformjára épülő elektromos Ford modell, valamint egy VW által fejlesztendő kisebb furgon is.

A megállapodások hivatalos jóváhagyásával kapcsolatosan a Ford részéről annyit közöltek, hogy reményeik szerint hamarosan új fejleményekről számolhatnak be.

Közös vállalatban fognak önvezető technológiákat fejleszteni

A Reuters cikkéből továbbá az is kiderül, hogy a VW tájékoztatása szerint hamarosan más tervezetek elfogadására is sor kerülhet, köztük az Argo AI önvezető autókat fejlesztő vállalatba történő befektetés is.

A Ford által támogatott Argo AI-ba 3,1 milliárd dollárt készül fektetni a német autóipari óriás, aminek eredményeként azt közösen irányíthatja majd partnerével.

Kiemelt Partnereink