Gyártók Ismét felütötte fejét a koronavírus az amerikai autógyártóknál

Ismét felütötte fejét a koronavírus az amerikai autógyártóknál

autopro.hu/V.M. | 2020.05.29 11:23

Ismét felütötte fejét a koronavírus az amerikai autógyártóknál

Fotó: Ford Media Center

A Fiat Chrysler, a General Motors és a Ford május 18-án, a múlt héten indíthatták újra termelésüket az Egyesült Államokban. Azóta mindhárom autógyártó jelentett már új koronavírus-fertőzéses esetekről, a termelés ismételt, átmeneti leállítása mellett azonban csak a Ford döntött

Hirdetés

A két hónapos kényszerszünetet követően a három vállalat gyáraiban biztonsági óvintézkedések egész sora mellett kezdődött el ismét a munka. Az intézkedések között szerepel a dolgozók testhőmérsékletének mérése, az arcmaszkok használata, valamint a közösségi távolságtartás is.

A Fiat Chrysler és a GM nem árulta el a megfertőződött munkatársainak számát, a Ford azonban már több részletet közölt. A vállalat Missouri állambeli Claycomo települése mellett található üzemének egyik dolgozójában május 26-án, kedden mutatták ki a COVID-19 jelenlétét. Az F-150 pickupok, illetve Transit furgonok összeszerelését végző egységben egy órán át szüneteltették a termelést, mely idő alatt fertőtlenítést végeztek, a munkavállalókat pedig nem kellett hazaküldeni.

Május 27-én, szerdán a Ford Kentucky állambeli üzemének egyik szakszervezeti vezetője egy Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy a létesítmény egyik alkalmazottja megfertőződött, és május 21-e, vagyis előző hét csütörtöke óta nem dolgozik. A Reuters értesülései szerint az egységet a Ford nem zárta be.

Korábban már több leállás is volt

A gyárak újraindulásának hetében az új típusú koronavírus a Ford más üzemeiben is felütötte a fejét, ami miatt az egyik michigani, valamint a chicagói egységben is fel kellett függeszteni a termelést. A GM és a Fiat Chrysler ekkor még azt közölte, hogy nem tudnak újabb megfertőződésekről.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink