Gyártók Ismét a koronavírus miatt állítja le egyik gyárát a Stellantis

Ismét a koronavírus miatt állítja le egyik gyárát a Stellantis

autopro.hu/V.M. | 2021.03.30 11:21

Ismét a koronavírus miatt állítja le egyik gyárát a Stellantis

Fotó: Stellantis Media

A Stellantis autógyártó vállalatcsoport arra készül, hogy áprilisban másfél hétre szüneteltesse a termelést az olaszországi Melfiben található gyárában. A gyárleállás oka ezúttal nem a chiphiány, hanem a koronavírusra visszavezethető alacsony kereslet.

Hirdetés

A dél-olaszországi egységben, termelési volumen szerint a világ negyedik legnagyobb autógyártója Jeep Renegade és Compass, valamint Fiat 500X modelleket készít.

Az üzemben zajló munkát a közelmúltban visszatérően akadályozta félvezetőhiány és a világjárvány okozta keresletcsökkenés. Az ULIM szakszervezet jelentése szerint, az utóbbi tényező miatt április 2. és 12. között felfüggesztik a termelést, amit a Reuters beszámolója szerint a Stellantis is megerősített.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági bizonytalanság miatt 2020 első két hónapjában az egy évvel korábbinál 23 százalékkal kevesebb autót helyeztek forgalomba Európában.

A Melfiben található, több mint 7000 embernek munkát adó üzemben jelenleg kettő gyártósoron készülnek járművek, a felesleges kapacitások felszámolásának érdekében azonban az egyik gyártósort leszerelhetik a jövőben.

Kiemelt Partnereink