Gyártók Indul a Volkswagen ID.5 értékesítése

Indul a Volkswagen ID.5 értékesítése

autopro.hu/D.Á. | 2021.11.25 14:22

Indul a Volkswagen ID.5 értékesítése

Fotó: Volkswagen Newsroom

Piacra került a Volkswagen ID.4 kupésított verziója, az ID.5. A gyártó nem közli, mennyibe kerülne az ID.5 az elektromos autókhoz járó állami támogatás jóváírása után, csak az alapárat adták meg. Az új modell számos változatban, de egyéni opciók helyett felszereltségi csomagokban érkezik.

Hirdetés

Minden bizonnyal nem fog eljutni a vásárlókhoz az ID.5-ösük 2021 végéig, ami után már nem lehet állami támogatást felvenni elektromos autók vásárlásához Németországban, így valószínűleg emiatt nem közli a Volkswagen az új modell támogatott árát. Az alapár 46.515 euró.

Teljesítmény, hatótáv

Jelenleg az ID.5 Pro, Pro Performance és GTX változatok érhetők el, rendre 128; 150 és 220 kilowattos teljesítménnyel, mindegyik 77 kilowattórás akkumulátorral, utóbbi összkerékhajtással. A modell bemutatóján a Volkswagen 135 kilowatt teljesítményű, egyenletesebb töltést ígért, azonban a GTX modell ezt felülmúlva akár 150-et is tud, így akár hat perc alatt is betölthető 100 kilométer hatótávhoz elég áram. Az alapmodell hatótávja a WLTP szabvány szerint 520 kilométer, a GTX-é 490.

Kialakítás, felszereltség

Hiába a kupé kialakítás, a hátsó fejtér csak 12 milliméterrel kevesebb, mint az ID.4-ben. A csomagtartó 549 literes, és a többi MEB platformos autóhoz hasonlóan nincsen tárolóhely a géptető alatt. A Volkswagen szerint letisztult konfigurációs lehetőségek vannak az ID.5-höz. Az említett három motoropciót kínálják, fényezést és keréktárcsákat lehet külön választani, hosszú extralista helyett azonban pár csomagba tömörítették a felszereltségeket, de még így is sokkal több variáns lehetséges, mint más márkáknál. A dizájn, infotainment, asszisztens rendszerek, komfort és sportosság kategóriákban lehet egy alap és egy jobban felszerelt csomagot választani.

Szoftveres csemege

A VW kiemeli az ID.5 szoftveres megoldásait. Klaus Zellmer, az eladási és marketing területekért felelős igazgatósági tag szerint az új ID.Software 3.0 többek között jobb töltési képességet és hangvezérlést kínál. A fejlett vezetési asszisztensek között van a Travel Assist with Swarm Data, ami a vezetéstámogató rendszereket és a navigációs rendszert hangolja össze a Swarm, azaz a Föld mágneses mezejét figyelő műholdas rendszer adataival, ezzel segítve a még gördülékenyebb utazást. A szoftver távolról frissíthető anélkül, hogy szervizbe kellene vinni az autót — áll az electrive.com írásában.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink