Gyártók Íme az első részletek a BMW családi sportautójáról

Íme az első részletek a BMW családi sportautójáról

autopro.hu/P.B. | 2020.08.14 14:22

Íme az első részletek a BMW családi sportautójáról

Fotó: BMW

A BMW M3 Touring a családi autók és a sportautók ötvözete lesz a gyártó szerint. Az biztos, hogy egy unikális modellről van szó, aminek az első tesztelését már megkezdte a gyártó, de még várni kell az autó megjelenésére legalább 2022-ig. Ellenben szeptemberben két új BMW M modell is érkezik!

Hirdetés

A tervek szerint idén ősszel jelenik meg az új BMW M3 Sedan és a BMW M4 Coupé, valamint az sem titok már, hogy jövőre érkezik az BMW M4 Convertible is, azonban ezzel még nem lesz teljes a BMW M családja. Hamarosan érkezik egy új prototípus, amiből majd a BMW M3 Touring születik, a gyártó első családi sportautója.

A BMW közleménye szerint a modell gyártásának megkezdésével egy újabb álom válik valóra, mert ezzel lesz a történelemben először tökéletesen teljes a BMW M modellpalettája.

Amit eddig tudni lehet a modellről

Az M-specifikus teljesítményt és a tágas utasteret eddig egyedül a BMW M5-ösben ötvözte a gyártó, azonban a nagyfokú rugalmasság és a sportváltozat kombinációja az új M3 Touringgal valósul majd meg.

Az új M3 hathengeres M TWinPower turbómotorral lesz felszerelve, ötajtós kivitelben készül, és a csomagtér számos módon alakítható lesz. A BMW szerint soha nem készült még ennyire jó vezetési élményt nyújtó középkategóriás autó prémium márkától, és soha nem volt még egy sportautó ennyire funkcionális, mint amilyen ez lesz.

Ugyan még sok a kérdés a modellel kinézetével kapcsolatban, de a nagy tengelytáv, a széles légbeömlők elől, és a dupla kipufogó hátul garantálható.

Hogy mikor jelenhet meg pontosan az M3 Touring, még nem tudni, a BMW szerint a nagyjából kétéves gyártási procedúra elején járnak.

Kiemelt Partnereink