Gyártók Így vagy úgy, de a végkifejlethez közeledik a VW-botrány

Így vagy úgy, de a végkifejlethez közeledik a VW-botrány

autopro.hu | 2016.02.29 11:16

Így vagy úgy, de a végkifejlethez közeledik a VW-botrány

Ultimátumot kapott a német autógyártó: az amerikai hatóságok szerint hat hónap elegendő idő ahhoz, hogy a kontinensen érintett 600 ezer autó javítását megoldják.

Hirdetés

San Francisco bírósága március 24-ig konkrét választ vár a német autógyártótól, milyen módon kívánja lezárni a kibocsátási határértékek manipulálásában érintett autók megjavításának ügyét. Charles Breyer bíró úgy fogalmazott, hogy a csalás szeptemberi beismerése óta eltelt fél év elég hosszú idő ahhoz, hogy képessé tegyék az járműveket a normák betartására. Breyer homályosan azt is megfogalmazta, hogy „a nagyon közeli jövőben” a konszernre nem épp kedvező rendelkezések várhatnak.

Bár az autógyártó a tengerentúli szerveknek már több tervet is felvázolt a kontinensen érintett félmillió, kétliteres dízelmotorral szerelt autó javítására, az amerikai fél elutasította azokat.

Mi jön március 24. után?

A Volkswagen, Audi és Porsche márkák dízelmotorral szerelt, 2016-os modelljeinek amerikai értékesítését már korábban leállító autóipari konszern ügyvédje, Robert Giuffra elmondta: elkötelezettek a probléma megoldásában, és próbálnak egyezségre jutni az amerikai hatóságokkal.

A határidő megszabása már a Volkswagen és az amerikai szervek közti csörte sokadik fordulója: múlt hónapban az USA Igazságügyi Minisztériuma perelte be az autógyártót a környezetvédelmi törvények megsértése miatt, a per akár dollármilliárdos kártérítés fizetésére is kötelezheti a VW-t.

Kiemelt Partnereink