Gyártók Három műszakban készülhetnek a Volkswagen elektromos autói

Három műszakban készülhetnek a Volkswagen elektromos autói

autopro.hu/P.B. | 2021.02.26 11:19

Három műszakban készülhetnek a Volkswagen elektromos autói

Fotó: Volkswagen Newsroom

A tervek szerint április közepétől a Volkswagen zwickaui gyára – ahol a MEB platformot gyártják – három műszakra vált. A harmadik műszak az üzem új csarnokában végezheti majd a munkáját, aminek köszönhetően összesen nagyjából napi 1400 jármű készülhet Zwickauban.

Hirdetés

Az októberben átadott, tavaly felújított zwickaui hatos csarnokban hamarosan teljes gőzzel kezdődhet meg a munka. Amennyiben a Volkswagen tervei megvalósulnak, április közepétől az új csarnoknak hála három műszakban folyhat a termelés az üzemben, ahol a MEB platformok készülnek a Volkswagen ID-modellekhez.

A harmadik műszak beindulásával naponta körülbelül 1400 autót lesz képes gyártani Zwickau. Jelenleg 800 autó készül a gyárban, részben ID.3-asok, részben ID.4-esek.

Négy új modell a közeljövőben

A Volkswagen a következő hónapokban négy további modell gyártását fogja beindítani Zwickauban. Elsőként az ID.5 nevű SUV jöhet, ezt követően a Cupra Born modell, majd az Audi Q4 e-tron és a Q4 e-tron Sportback gyártása kezdődhet meg – ezek az autók is MEB platformra fognak épülni.

Azt nem közölte a Volkswagen, hogy a fenti négy modell gyártása mikor kezdődhet meg.

Közben a Volkswagen Sachsen GmbH (mely a zwickau mellett a chemnitzi gyárat is üzemelteti) élén vezetőváltás történt: Thomas Ulbrich helyét Stefan Loth vette át – írja az electrive.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink