Gyártók Három hét után felfüggesztette a RAV4 megrendeléseit a Toyota

Három hét után felfüggesztette a RAV4 megrendeléseit a Toyota

autopro.hu/B.A. | 2020.07.03 17:21

Három hét után felfüggesztette a RAV4 megrendeléseit a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

Úgy tűnik, hogy a Toyota a plug-in szegmensben klasszikusnak nevezhető problémával néz szembe, miként a gyártási kapacitást jelentősen meghaladja a járművek iránti kereslet. A japán hírek szerint a Toyota hivatalosan felfüggesztette a legfrissebb plug-in hibrid RAV4 Prime megrendeléseit, mindössze három héttel az autó bevezetése után.

Hirdetés

Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy a Toyota nem tud elég erőforrást fordítani a plug-in autók gyártására, holott ezek az autók rendkívül népszerűek.

Felmerül a kérdés, hogy egy olyan nagy autógyár, mint a Toyota, hogyan nem képes eleget tenni a megrendeléseinek. Az első aggasztó jel a vállalat hazai eladási célja volt, ami mindössze havi háromszáz és évi négyezer autót jelent. Így nem meglepő, hogy ezt az alacsony mennyiséget 2-3 héten belül megrendelték. Emellett aggasztó lehet az is, hogy más piacok kiszolgálása is gondot okozhat a Toyotának – írja az InsideEVs.

A Nissan jobban teljesített

A japán média két hátráltató tényezőről számolt be: Japánban korlátozzák az akkumulátorok forgalmát és a jövő évi támogatások is bizonytalanok.

Ha 18,1 kilowattos akkumulátort és 300 egységet veszünk alapul, akkor 5,43 megawattról beszélünk, ami olyan alacsony az autóiparban, hogy nehéz elképzelni ezt korlátozó tényezőként. Összehasonlításképpen: a Nissan közel 10 évvel ezelőtt, az első három hónapban 3600 Leafet értékesített, míg az első 12 hónapban – a 2011-es Tóhoku földrengés és szökőár ellenére is - összesen több mint 9 ezret értékesítettek a típusból.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink