Gyártók Hamarosan teljesen elektromossá válik a Lancia

Hamarosan teljesen elektromossá válik a Lancia

autopro.hu/P.B. | 2022.05.24 14:17

Hamarosan teljesen elektromossá válik a Lancia

Fotó: Stellantis Media

Folytatja elektromos offenzíváját a Stellantis, ezúttal egyik olasz leányvállalata, a Lancia esetében árult el további részleteket az elektromos átalakulásáról: 2026-tól minden új Lancia modell tisztán elektromos jármű lesz, 2028-tól pedig a márka kizárólag 100 százalékban elektromos autókat kíván értékesíteni.

Hirdetés

A terv azon része már eddig is ismert volt, hogy 2026-tól a Lancia új modelljei elektromos hajtást kapnak, ugyanakkor az első tisztán elektromos Lancia megjelenése 2024-re várható. Az utolsó, nem tisztán elektromos modellt 2028-ban vezeti ki kínálatából a gyártó.

Az első elektromos modell a Lancia Ypsilon lesz, amely mintegy négy méteres hosszával a ferdehátú szedánok B szegmensébe tartozik. Az új Ypsilon már csak elektromos hajtással lesz elérhető. 2026-ban a Lancia „új zászlóshajója” következik 4,60 méter körüli hosszúsággal, ezt a modell még nem nevezték meg. A Lancia Delta elektromos utódja 2028-ban jelenhet meg, onnantól kizárólag elektromos autókat fog forgalmazni a vállalat.

Prémiumgyártó lesz a Lancia

A Stellantis sajtóközleménye szerint a fenti modelleknek az a feladata, hogy erősítsék a konszern pozícióját a prémium és luxus szegmensben – ez a kategória a Lancia eladásainak mintegy felét fedezné.

Emellett a Lancia a terv első lépéseként új országvezetőket nevezett meg öt európai piacon: Németországban Niccolò Biagioli, Franciaországban Paola Pichierri, Spanyolországban Francesco Colonnese, Belgiumban és Luxemburgban Patrice Duclos, míg Hollandiában Patrick Zegwaard lesz a márka első embere. Olaszországban marad Raffaele Russo ebben a pozícióban.

A Lancia a digitalizált kereskedelmet is komolyan veszi a következő évekről szóló terveiben: az OEM Európa hatvan nagyvárosában mintegy száz hivatalos márkakereskedőből álló hálózatot hoz létre, ám az összes értékesítés körülbelül 50 százalékát online kellene lebonyolítani a tervek szerint – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink