Gyártók Felsővezetőkkel folytatódik a tárgyalás az Audinál

Felsővezetőkkel folytatódik a tárgyalás az Audinál

autopro.hu/V.M. | 2023.03.16 11:19

Felsővezetőkkel folytatódik a tárgyalás az Audinál

Fotó: Audi Hungaria Zrt.

Nem hozott áttörést az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és a munkáltatói oldal delegációjának legutóbbi bértárgyalása, mely után az Audi AG kettő felsővezetőjét is bevonják a megbeszélésekbe.

Hirdetés

A győri Audi-gyár szakszervezete legutóbb március 14-én ült tárgyalóasztalhoz a munkáltatói oldal delegációjával, a forduló azonban hamar véget ért, mivel a delegáció új béremelési javaslat nélkül érkezett. A rövid egyeztetésen az AHFSZ képviselői kiemelték azon elemeket, amelyek mindenképpen a javaslat részét kell, hogy képezzék.

A bértárgyalások első fordulóját február elején tartották az Audi Hungariánál. A szakszervezet követelései között szerepel többek között a 23 százalékos alapbéremelés, illetve egy 300 ezer forintos egyszeri kifizetés augusztusban.

A legutóbbi, március 14-i fordulót követően a munkáltatói fél arról tájékoztatta a szakszervezetet, hogy az Audi AG kettő felsővezetőjét is bevonják a tárgyalásokba. Az Index beszámolója szerint ők Gerd Walker termelési és logisztikai igazgató, illetve Xavier Ros személyügyért és szervezetért felelős igazgatótanácsi tag, akik legkorábban a következő, március 20-i héten érkezhetnek Győrbe.

A bejelentés előzménye, hogy március 9-én a munkáltatói oldal közölte, a szakszervezet bérkövetelése elérte delegációja felhatalmazásának határát, így az Audi AG vezetése jogosult a további döntések meghozatalára.

Az AHFSZ, mely szerint aggasztóan nagy szakadék van a felek béremelési javaslatai között, akkor támogatta a döntési jogkörrel rendelkezők bevonását a tárgyalásokba.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink