Gyártók Fáj a költségcsökkentés az e-mobilitási startupnak

Fáj a költségcsökkentés az e-mobilitási startupnak

autopro.hu/V.M. | 2022.08.08 08:18

Fáj a költségcsökkentés az e-mobilitási startupnak

Fotó: Arrival

Hogy csökkentse költségeit, az elektromos járműveket fejlesztő brit Arrival elhalasztja autóbusza és személyautója tesztjeit. A hír ismételten csak mutatja, hogy a befektetők által felkarolt startupok sem mentesülnek a romló gazdasági helyzet hatásai alól.

Hirdetés

Eredetileg az ügyhöz közel álló források számoltak be arról, hogy a fejlesztési projektek az Arrival költségcsökkentési programjának áldozataivá válnak. Ők azt is megosztották továbbá, hogy a lépéssel az Arrival az első terméke, az elektromos furgonja gyártásának felfuttatására koncentrálhat.

A cég mg júliusban jelezte hogy átalakításokba kezd üzleti tevékenységeiben, ami a dolgozók közel harmadának elküldését is magába foglalhatja – emlékeztet cikkében a Reuters.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, nemrég egy másik e-mobilitási startup, az amerikai Rivian elbocsátásokat jelentett be, míg a Tesla-rivális Faraday Future ismételt tőkebevonásra kényszerül, hogy az év végégig működni tudjon.

Az Arrival részvényeinek árfolyama 75 százalékkal gyengült 2022 eleje óta annak betudhatóan, hogy a gazdasági nehézségek hatására az óvatosabbá váló befektetők a már nyereséges vállalatok felé fordulnak.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink