Gyártók Év végétől már gyártja az e-tront az Audi, addig Genfben haknizik vele

Év végétől már gyártja az e-tront az Audi, addig Genfben haknizik vele

autopro.hu/Sz.F. | 2018.03.08 16:30

Év végétől már gyártja az e-tront az Audi, addig Genfben haknizik vele

A Genfi Autószalonon leplezi le az Audi első tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljének prototípusát.

Hirdetés

Az e-tron prototípus a márka első tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljére kínál kitekintést. Az álcázott külső alatt SUV-modell rejtőzik.

Az e-tron prototípusok sorozatgyártású változata a gyorstöltő-állomásokon akár 150 kW teljesítménnyel is „tankolható”, és nem egész 30 perc alatt készen állhat az újabb hosszú távú túrára. Az e-tron prototípusok sorozatgyártású változata 2018 végén érkezik az európai piacokra, gyártása a márka brüsszeli, széndioxid-semleges üzemében veszi kezdetét.

– 2020-ra már három tisztán elektromos modell szerepel majd kínálatunkban: a sportos SUV-modell mellett az Audi e-tron Sportback concept sorozatgyártású változataként egy négyajtós Gran Turismo, valamint egy alsó középkategóriájú modell. Még 2025 előtt több mint húsz tisztán elektromos és hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszerű gépkocsival jelenünk meg a piacon, minden piaci szegmensre és koncepcióra kiterjedően – mondta el Rupert Stadler, az Audi vezetője.

Amíg a márka első elektromos modellje az év végén megérkezik a piacra, a SUV-modell négy kontinensen futja tesztjeit. Az Audi mínusz 20 Celsius fok alatt éppúgy teszteli előszériás modelljeit, mint plusz 50 fok felett, emellett – az akkumulátorhajtású modellek fontos biztonsági feltételeként – töltéstechnikáját is intenzív teszteknek veti alá. Ennek során próbapályákon és közterületeken is vizsgálja az egyes szabványok szerinti berendezéseket, hogy a különböző töltési lehetőségek kínálatát kiértékelhesse. Összesen csaknem 250 e-tron prototípus szerepel a tesztprogramban, amelyek 85 ezer üzemóra alatt több mint ötmillió kilométert teljesítenek – ezzel nagyjából 125 alkalommal kerülhetnék meg a Földet.

Kiemelt Partnereink