Gyártók Európa legzöldebb autógyártójává válik a Renault

Európa legzöldebb autógyártójává válik a Renault

autopro.hu/V.M. | 2021.05.07 16:48

Európa legzöldebb autógyártójává válik a Renault

A Renault új emblémája a 2022-től kapható tisztán elektromos Megane hátulján | Fotó: Renault Media

A Renault tíz Európában értékesített autójából kilenc elektrifikált lesz 2030-ra, amivel akkorra a kontinens legzöldebb autómárkájává akar válni. Többek között ez hangzott el a márka stratégiájának online bemutatóján, amin a brand új logóját is leleplezték.

Hirdetés

A Renault vezetését tavaly óta ellátó Luca de Meo és a márka vezetősége a Renault Talk #1 online sajtótájékoztatón beszéltek a „Nouvelle Vague”, vagyis „Új hullám” stratégiáról, ami középpontba helyezi a fenntarthatóságot és a digitalizációt.

Amellett, hogy a Renault 2030-ra vezetővé akar válni Európában a villanyautók eladásában, ugyanakkorra globális léptékben minden autógyártó közül a legnagyobb arányban fog újrahasznosított anyagokat használni új járműveiben. Ez nem válna lehetségessé a Flins-ben található üzem újrahasznosító létesítménnyé alakítása nélkül. A telephelyen évente 120 ezer járművet fognak felújítani vagy újrahasznosítás céljából szétszerelni.

A vállalat a digitalizációja jegyében több mint kétezer mérnökkel fog új mobilitási megoldásokon dolgozni. Ezek a mérnökök a kiberbiztonság, a mesterséges intelligencia, az adatfeldolgozás, a szoftverfejlesztés és a mikroelektronikák szakértői.

A Renault céljai összhangban vannak a Renault-vezette vállalatcsoport „Renalution” stratégiájával, aminek keretében egyebek mellett a költségek jelentős csökkentését, kevesebb padlólemez használatát és a felesleges gyártási kapacitások leépítését jelölték ki.

A modern időkhöz modern logó dukál

A Renault Talk #1 eseményén leleplezték a Renault új logóját is, amire a vállalat szerint azért van szükség, mert a most használt, még 1992-ben felvázolt előd kezd idejétmúlttá válni. A Renault szerint az új dizájn modernitást és nyitottságot sugároz.

2022-től a Renault minden új modelljét a nyitóképen is látható új logóval fogják díszíteni, 2024-től pedig a kínálatban szereplő minden modellen az új logó lesz.

Új hibridek érkeznek az idén

A Renault 2020-tól három modelljében kínálta az új E-Tech elektromos hajtásrendszerét. Ez a három modell a Clio hibrid, illetve a Captur és a Megane Wagon plug-in hibridek voltak.

2021-ben, a már elérhető Captur E-Tech Hybrid és Megane Sedan E-Tech Plug-In Hybrid modellekkel, illetve a júniustól kapható Arkana E-Tech Hybriddel már hat hibrid fog szerepelni a Renault kínálatában.

A sajtóeseményen azt is bejelentették, hogy a nemrég leleplezett új Kangoo 2022-től tisztán elektromos kivitelben is elérhető lesz, és ugyanebben az évben fog érkezni a Megane tisztán elektromos változata is, a Megane E-Tech Electric.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink