Gyártók Értékesítési rekord küszöbén a Tesla

Értékesítési rekord küszöbén a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2020.09.22 08:20

Értékesítési rekord küszöbén a Tesla

Fotó: Tesla

Az amerikai Tesla új eladási rekordot állíthat fel a harmadik negyedévben – közölte a vállalat vezérigazgatója, Elon Musk egy alkalmazottaknak címzett levélben, amiben arra szólította azokat, hogy dolgozzanak keményen a cél elérése érdekében.

Hirdetés

Musk közölte a cég munkatársaival, hogy még sosem kellett egy nap alatt annyi járművet eladniuk, mint ebben a negyedévben, ahhoz, hogy megdöntsék a korábbi rekordot. Hozzátette, hogy ehhez keményen kell dolgozniuk.

„Az is nagyon fontos, hogy a maradék tíz napban a termelést olyan magas szinten tartsuk, amilyenen csak lehet. Ez kulcsfontosságú a kaliforniai piac szempontjából” – írta a Reuters birtokába került levélben.

Az utóbbi negyedévekben már megszokottá vált, hogy az időszak végéhez közeledve Musk nagyobb erőbedobásra szólítja alkalmazottjait bizonyos célok eléréséért.

Jó hónapokon van túl a Tesla

A Tesla nagyon sikeresen vészelte át a járványhelyzetet, március vége és május eleje között azonban az elektromosautó-gyártó termelése is szünetelt az USA-ban. A második negyedévben így is 90.650 autót értékesíthetett, túlszárnyalva az elemzői várakozásokat. A mostani negyedévben a termelési volumen már visszakapaszkodott az egy évvel korábbi szintre.

Gary Black, a Wall Street egyik korábbi elemzője, aki a mai napig figyelemmel kíséri a Teslával kapcsolatos híreket, 144 ezer értékesítést jósolt a július-szeptemberi időszakra. A Tesla a legutóbbi eladási csúcsát 2019 utolsó negyedévében állította fel, 112 ezer eladott autóval.

Kiemelt Partnereink