Gyártók Érkeznek a BMW tavaszi modellfrissítései

Érkeznek a BMW tavaszi modellfrissítései

autopro.hu/D.Á. | 2022.01.27 09:18

Érkeznek a BMW tavaszi modellfrissítései

Fotó: BMW PressClub Global

Kifejezetten az európai piacra szánja a BMW a minden tavasszal esedékes modellfrissítései keretében bemutatott új motorokat a 2-es szériához, de érkeznek új fejlett vezetéstámogató funkciók is több típushoz.

Hirdetés

A hagyománykedvelők örömére a BMW 2 Coupé új 2.0 literes, turbofeltöltős benzinmotort kap, amely egy nyolcsebességes automataváltóhoz társítva 245 lóerőt ad majd le a hátsó kerekekre. Innentől kezdve minden 230i Coupé-hoz járni fog rajtautomatika (launch control), melynek segítségével 5,9 másodperces 0-100-as gyorsulást ígér a gyártó. Feláras extraként sportosabb M differenciálmű is elérhető.

A 2-es széria családi egyterű változata, az Active Tourer márciustól összkerékhajtással is elérhető lesz. A 223i xDrive Active Tourer változat egy 48 voltos lágyhibrid rendszerrel támogatott, négyhengeres benzinmotorral érkezik, az összteljesítmény 218 lóerő. A 6,9 másodperces gyorsulás nulláról százra nem hangzik gyorsnak, de egy egyterűtől jó adatnak számít.

A 4-es széria új verzióval bővül: a négyajtós 430i xDrive Gran Coupé-ban egy 2.0 literes benzinmotor dolgozik, szintén nyolcsebességes automataváltóval, összkerékhajtással.

A legújabb intelligens funkciók

Tavasztól az X3 és X4 SUV-khez alapáron járni fog az Active Cruise Control adaptív sebességtartó funkció, amely a fékezésen túl már az önálló megállásra és elindulásra is képes. Az új iX SUV, a BMW eddigi legkifinomultabb elektromos autója márciustól Parking Assistant Professional parkolóasszisztenssel is rendelhető lesz. Az automatika képes megjegyezni több, egyenként akár 200 méteres útszakasz manővereit is, amelyeket az autó a funkció bekapcsolásától számítva megtesz, majd később – felismerve, ha egy korábban eltárolt helyen jár – automatikusan reprodukálni tudja az eltárolt parkolási útvonalat, átvéve a kormányzást, a gyorsítást és lassítást, valamint az előre- vagy hátramenet kiválasztását is — áll a motor1.com írásában.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink