Gyártók Épp ráér? Adjon nevet Ön a Seat új modelljének!

Épp ráér? Adjon nevet Ön a Seat új modelljének!

autopro.hu/B.B. | 2017.06.08 09:34

Épp ráér? Adjon nevet Ön a Seat új modelljének!

Egy termékmegnevezés létrejötte komoly marketingmunka, a spanyol gyártó azonban most egyedi útját választotta a feladat megoldásának. Csak kommentelni kell!

Hirdetés

Nem is gondolnánk, de egy-egy új autótípus piacra dobásakor gyakran nem megy csak úgy egyik pillanatról a másikra a névválasztás. Az illetékes dolgozók a kiválasztáskor egy sor szempontra ügyelnek: legyen egyszerűen kiejthető, könnyen megjegyezhető és beszédes a termék neve, mindezt úgy, hogy az eltérő országokban se rakódjon rá nem kívánt többletjelentés. Ha mindennek megfelel egy ötlet, jöhet a név menedzsment általi elfogadása és jogi levédése.

A Seat ezt a folyamatot cserélte most le egy jóval nagyobb marketingértékkel bíróra: új, 2018-ban érkező SUV modelljüket a fogyasztók keresztelhetik el. A javaslatokat egész egyszerűen a gyártó honlapján, vagy a #SEATseekingName hashtaggel lehet beküldeni.

Néhány kritériumot persze megnevezett a gyártó: talán a márkát kevésbé ismerők is tudják, hogy a Seat spanyol város- és egyéb földrajzi helyneveket ad autóinak, ennek ezúttal is így kell lennie. A térkép böngészése során arra is ügyelni kell, hogy a név lehetőleg passzoljon a Seat arculatába, és több nyelven is könnyen kiejthető legyen.

Az ötleteket június 22-ig várják. Ezek közül hármat majd egy szakmai tagokat és jelenleg Seat-tulajdonosokat is tartalmazó bizottság választ ki, majd a trió közül ismét a nagyközönség választhatja ki az új Seat nevét. Győztes tulajdonnevet október 15-én hirdetnek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink