Gyártók Előrehozza a győri Audi a prémiumok kifizetését

Előrehozza a győri Audi a prémiumok kifizetését

autopro.hu | 2020.03.20 15:47

Előrehozza a győri Audi a prémiumok kifizetését

Fotó: Audi Hungaria NewsRoom

Hétfőn leáll a termelés az Audi Hungariánál, de a vállalat közleménye szerint nem kell elbocsátásoktól tartani a munkavállalóknak. Sőt, az eredetileg május elején esedékes 2019-es évre meghatározott munkatársi bónuszokat már egy hónappal korábban, április elején kifizetik, hogy a dolgozók könnyebben át tudják vészelni a járvány miatt kialakult helyzetet.

Hirdetés

A győri Audi kedden jelentette be, hogy március 23-tól várhatóan két hétre állnak le gyártósorai, a termelés ütemezetten áll le. „Az adminisztratív területeken – ahol erre lehetőség van – a munkavégzést fenntartjuk ez idő alatt is” – írta a vállalat közleményében.

Az Index beszámolója szerint a munkahelyi éttermeket átmenetileg bezárták, és a büfék nagy része sem üzemel. Személyes ügyfélszolgálati pontok a vállalatnál nem működnek, így például a személy- és munkaügy csak telefonos ügyfélszolgálatot biztosít.

Jönnek a bérek és a prémium is

„A vállalaton belül munkatársaink személyes érintkezési lehetőségeit a minimumra szorítottuk. Azokon a munkahelyeken, ahol a munkavégzést fenn kell tartani, a munkatársaknak csak egy része tartózkodhat a munkahelyen, valamint a biztonsági távolságot be kell tartani” – olvasható a közleményben, amelyben azt is kifejtik: „Az Audi Hungaria igazgatósága úgy döntött, hogy ebben az időszakban is minden eszközzel támogatja a munkatársait, így minden esetben biztosítja a jövedelmek kifizetését. Munkatársakat nem bocsátunk el.”

A rendkívüli helyeztre való tekintettel a vállalat a 2019-es évre meghatározott munkatársi prémium kifizetését az szokásos május elején esedékes kifizetés április elejére ütemezi át, hogy így segítse alkalmazottait ebben az időszakban.

Eredményes évet zárt

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a győri gyár a napokban jelentette be, hogy eredményes üzleti évet zárt: növelték a motorgyártás az előző évhez képest, így összesen 1 968 742 erőforrást gyártottak. Emellett 164 817 autó gördült le a győri gyártósorról. A vállalat 2019-ben 8,561 milliárd euró árbevételt ért el. A 2019-es év további sikere, hogy tavaly indult el az Audi Q3 Sportback, az RS Q3 és RS Q3 Sportback, valamint az elektromos hajtásláncú (mild-hibrid technológiájú) Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártása. A motorgyártás területén hét új motorváltozat gyártása kezdődött meg.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink