Gyártók Elítélte a Volkswagen az Eb-n veszélyes tiltakozást bemutató aktivistát

Elítélte a Volkswagen az Eb-n veszélyes tiltakozást bemutató aktivistát

autopro.hu/P.B. | 2021.06.16 17:21

Elítélte a Volkswagen az Eb-n veszélyes tiltakozást bemutató aktivistát

Fotó: Volkswagen Newsroom

Június 15-én este egy ejtőernyős tiltakozó szállt le Münchenben a stadionban, a Németország–Franciaország Eb-meccs kezdése előtt. A Greenpeace aktivistájának ernyőjén „Kick out oil!” felirat volt olvasható, ezzel a tornát szponzoráló Volkswagen ellen kívánt tiltakozni a környezetvédő szervezet.

Hirdetés

A Volkswagen erősen kritizálta az esetet, elfogadhatatlannak nevezve azt. A német OEM szerint a Greenpeace veszélyeztette a nézők és a rajongók életét az akciójával, ami elfogadhatatlan – írta közleményében a vállalat.

Hozzátették azt is, hogy a Volkswagen nyitott a környezetvédelmi kérdésekre és elkötelezett a klímavédelmi célok mellett – ahogyan a párizsi klímavédelmi egyezményben megfogalmazott célokkal is egyetért a vállalat.

Nem ez volt az első tüntetés

A keddi mérkőzés volt a 2020-ról 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon a német válogatott első fellépése, rögtön egy óriási rangadón a franciák ellen. Nem csoda, hogy ezt az alkalmat választotta tiltakozásul a Greenpeace aktivistája, ám maga a szervezet röviddel a történtek után elnézést kért. Két néző megsérült az akcióban.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Greenpeace német aktivistái kifejezetten gyakran tüntetnek a Volkswagen ellen, az Eb előtt Németország legmagasabb pontján, a Zugspitzén mutattak be egy performanszt.

Kiemelt Partnereink