Gyártók Elindult a Brose és a VW közös vállalkozása

Elindult a Brose és a VW közös vállalkozása

autopro.hu/P.B. | 2022.01.10 15:22

Elindult a Brose és a VW közös vállalkozása

Fotó: Volkswagen Newsroom

Közös vállalkozást indít a Volkswagen és beszállítója, a Brose. A Brose Sitech nevű vállalkozás keretében üléseket fognak gyártani, amiket a Volkswagen Csoporton kívüli autógyártók részére is értékesítenek majd.

Hirdetés

A két fél egyenlő arányban, ötven-ötven százalékban tulajdonolja az új vállalatot, amibe a Volkswagen az ülésgyártó leányvállalatát, a Sitech-et vonta be. Ugyanakkor a vegyesvállalat vezetője Thomas Spangler, a Brose Csoport termelési igazgatója lett. Thomas Lewandowski, a Sitech korábbi vezetője kereskedelmi igazgató lett az új cégben, mely január 1-jétől létezik hivatalos formában.

A legnagyobb változás a korábbiakhoz képest az lesz, hogy a Brose Sitech bármelyik OEM beszállítója lehet, míg a Sitech korábban csak a Volkswagen Csoport vállalatait látta el. Thomas Spangler szerint a vegyesvállalat elindítása új fejezetet nyit az üléspiacon.

A Brose Sitech-el egy erős, a jövő kihívásaira felkészült vállalat jön létre – mondta Thomas Schmall, a VW alkatrészmenedzsere.

Ambiciózus tervek

A tervek szerint a cég üzleti volumene 2030-ra megduplázódik és eléri a 2,8 milliárd eurót, míg a munkaerő létszám a jelenlegi ötezerről hétezerre nő. Lewandowski szerint a Volkswagen és a Brose erőit összefogva fontos befektetéseket vihet végbe a vállalat.

Hosszú távon a korábban csak ülésrendszerekre korlátozódó portfóliót is bővíteni szeretnék a teljes utastérre vonatkozó megoldásokkal. A VW és a Brose 2021 márciusában jelentette be az új vegyesvállalatot – emlékeztet az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink