Gyártók Élen jár az 5G alkalmazásában a General Motors

Élen jár az 5G alkalmazásában a General Motors

autopro.hu/V.M. | 2020.11.27 09:22

Élen jár az 5G alkalmazásában a General Motors

Fotó: GM Corporate Newsroom

A General Motors Factory Zero, korábban Detroit-Hamtramck néven ismert összeszerelő üzeme az első autógyár az Egyesült Államokban, ahol 5G hálózatot építettek ki. Az új kommunikációs rendszer nagyobb sávszélességgel és sebességgel fogja támogatni a tisztán elektromos modellek gyártását 2021-től.

Hirdetés

A Factory Zero egységét jelenleg 2,2 milliárd dollárból alakítják át teljesen elektromos autók gyártására. Mire a munkálatok befejeződnek, a GM legfejlettebb összeszerelő üzeme lesz.

Napjainkban, az Ipari Dolgok Internetének (IIoT) korában számos gyártósori eszköz, úgymint robotok, szenzorok és automata vezérlésű járművek kommunikálnak egymással, a működésük szempontjából kritikus információkat osztva meg egymással.

Az 5G a gyártásban több eszköz hálózatba kapcsolását, valamint nagyobb megbízhatóságot és adatátviteli sebességet tesz lehetővé. A Verizon amerikai telekommunikációs vállalat hálózatához több ezer gép lesz csatlakoztatható a Factory Zero egész, mintegy 370 ezer négyzetméteres területéről. A hálózat megfelelő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy a jövőben érkező, nagyobb adathasználati igényű technológiákat is kiszolgálja majd.

Mind a nemrég leleplezett GMC Hummer EV, mind a Cruise Origin autonóm gépkocsi a detroiti üzemben fog készülni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink