Gyártók Elektromos kisautót gyártana a Kia

Elektromos kisautót gyártana a Kia

autopro.hu/P.B. | 2020.05.28 13:49

Elektromos kisautót gyártana a Kia

Fotó: Kia Press

A városi forgalomban eddig is egyre elterjedtebbé váltak az elektromos kisautók, és a koronavírus-járvány csak ráerősített a tendenciára: sokan félnek a tömegközlekedéstől, városi használatra pedig a legolcsóbb megoldás, ha minél kisebb autót vesz az ember. Egyre több gyártó kínálatában jelenik meg a városi kisautó elektromos változata.

Hirdetés

Kína példája egyelőre azt mutatja, hogy a járvány enyhülése után az autók eladása hamar megugrik. Ennek oka, hogy aki csak teheti, autózásra vált a tömegközlekedés helyett, így az ázsiai országban megnőtt az első autóvásárlások száma, sőt, ezeknek a vásárlásoknak köszönhető, hogy a tavalyi eladásokhoz közelítenek az áprilisi számok.

Európában ugyan kisebb azok aránya, akiknek nincs autója, így ez a jelenség biztosan nem ugyanebben a formában fog lezajlani. Ugyanakkor a kisebb, városi autók iránt az elmúlt években is nőtt a kereslet, a koronavírus-járvány pedig hozzájárulhat ehhez a növekedéshez.

Nem akar kimaradni a Kia

Sajtóértesülések szerint a Kia szeretné piacra dobni saját elektromos kisautóját. Az InsideEVs cikke szerint ennek az esélyét növeli, hogy a Kia testvérmárkája, a Hyundai már megállapodott a Canoo nevű céggel egy elektromos kisautó alapjainak legyártásáról.

Ugyan a Kia vezérigazgatója is utalt arra, hogy az emberek nem érzik magukat biztonságban a tömegközlekedésen, erre pedig reagálni kell, hivatalos bejelentés még nincs a kérdésben. Az InsideEVs szerint 2022-re jelenhet meg a Kia (vagy a Hyundai) elektromos kisautója.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink