Gyártók Elektromos családot alapít a Hyundai

Elektromos családot alapít a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2020.08.10 11:23

Elektromos családot alapít a Hyundai

Fotó: Hyundai News

A Hyundai célja, hogy 2025-re a harmadik legnagyobb elektromos autókat gyártó céggé váljon, ennek elérését segíti az új család is. A koreai OEM szerint segíti a szegmens növekedését, hogy az Ioniq névből egy új brandet formálnak.

Hirdetés

Három autógyártó tűzte ki célul 2025-re azt, hogy évente egymillió (vagy akár annál is több) elektromos autót gyártson. Ezek egyike a Hyundai, a másik kettő pedig a Volkswagen Csoport és a General Motors. A Hyundai konkrétabb célja még, hogy 2025-re a globális elektromosautó-gyártás legalább tíz százalékáért legyen felelős a cég.

Jelenleg a Tesla tölti be a vezető szerepet az elektromos autók gyártásának területén, Elon Musk vállalatának pedig célja, hogy ez így is maradjon. Musk korábban már tett arra utalást, hogy 2025-re évi néhány millió járművet szeretnének gyártani – írja a Reuters.

Modellből brand

A Hyundai Ioniq név négy évvel ezelőtt jelent meg, és a Hyundai egyik modelljét jelöli, mely három hajtással rendelhető: hibrid, plug-in hibrid és teljesen elektromos változatban érhető el.

2021-től kezdődően a dél-koreai gyártó három új modell bemutatását tervezi Ioniq néven: elsőként a 2019-ben bemutatott Hyundai 45 tanulmányautó alapján készülő SUV-t, az Inoiq 5-öt, ezt követően 2022-ben Ioniq 6 néven egy szedán, míg 2024-ben egy nagyobb SUV érkezhet, utóbbi az Ioniq 7 nevet viseli majd.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink