Gyártók Egymilliárd eurót fektet pozsonyi üzemébe a Volkswagen

Egymilliárd eurót fektet pozsonyi üzemébe a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2020.11.17 12:19

Egymilliárd eurót fektet pozsonyi üzemébe a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen egymilliárd euróból készül fejleszteni szlovákiai autógyárát. Az összeg fele, 500 millió euró, az újgenerációs Passat és Škoda Superb modellek gyártásának előkészítését fogja szolgálni.

Hirdetés

A következő években kétezer munkahely fog létrejönni a pozsonyi egységben tervezett, az ott készülő mindegyik típust érintő projektek eredményeként.

A Škoda november 13-án jelentette, hogy a középkategóriás Superb gyártását Csehországból Szlovákiába helyezik át. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, mikor még korábban kitudódott, hogy a Volkswagen több Csehországban készülő modell, köztük a Superb gyártását is külföldre költöztetné, a cseh autógyártó szakszervezeti vezetője hevesen reagált, és a márka háttérbe szorításaként értelmezte a döntést.

Mindazonáltal a Superb a padlólemezen és több alkatrészen is osztozik a Passattal, így valószínű, hogy a gyártás áthelyezése mögött logisztikai megfontolások állnak.

A most tervezett beruházás nem foglal magába kapacitásbővítést – derül ki a Reuters cikkéből. A gyárban 377.750 darab, főként olyan drágább autó készült 2019-ben, mint az Audi Q7 vagy a Porsche Cayenne. Az üzem a legyártott járművek több mint 99 százalékát exportálja a világ 158 országába.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink