Gyártók Egy hónapos leállást követően újraindítja a termelést a Ferrari

Egy hónapos leállást követően újraindítja a termelést a Ferrari

autopro.hu/P.B. | 2020.04.03 11:21

Egy hónapos leállást követően újraindítja a termelést a Ferrari

Fotó: Pixabay

Összesen egy hónapig szünetel a termelés az olaszországi Ferrari gyárban, ahol április 14-én ismét elindulnak a gyártósorok. A bejelentés időzítése okozott némi negatív visszhangot, de a Ferrari komolyan kiveszi a részét a járvány elleni küzdelemből.

Hirdetés

A Ferrari március 14-én állította le a termelést mindkét olaszországi üzemében a koronavírus-járvány miatt. Viszonylag hamar, két héttel később már az újranyitás dátumát is nyilvánosságra hozták.

Önmagában a bejelentés nem, de annak időzítése nem volt a legszerencsésebb, ugyanis Olaszországban pont azon a napon haltak meg a legtöbben a koronavírus következtében. A Ferrari azzal persze nem vádolható, hogy ne venné ki a részét a járvány elleni küzdelemből.

Lélegeztető gépeket gyárt a Ferrari

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Ferrari és a Fiat Chrysler is lélegeztető gépek és szájmaszkok gyártásával támogatja az olasz egészségügyet. Emellett a céget is magába foglaló FCA több ízben nyújtott segítséget az olaszországi vöröskeresztnek gyógyszerek és egészségügyi eszközök szállításában.

A Ferrarit részben tulajdonló Agnelli család komoly adományokkal segítette Olaszországot a koronavírus elleni küzdelemben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink