Gyártók Csúszik a Ford Mustang Mach-E bevezetése

Csúszik a Ford Mustang Mach-E bevezetése

autopro.hu/V.M. | 2020.05.22 06:20

Csúszik a Ford Mustang Mach-E bevezetése

Fotó: Ford Media Center

A koronavírus-járvány miatt az amerikai Ford a tervezettnél később fogja piacra dobni három fontos modelljét is. Az érintett típusok egyike a Mustang Mach-E tisztán elektromos SUV.

Hirdetés

A halasztások oka a gyárak kényszerű leállítása. A Ford közleménye szerint a tolódás arányos lesz azzal az idővel, amíg üzemeik nem működtek. Az InsideEVs szerint kettő hónapos csúszásról lehet szó, alapul véve azt, hogy az amerikai egységek március 18-án kezdtek leállni, az újranyitás dátuma pedig május 18.

A másik két modell, amikre a vásárlóknak többet kell majd várniuk, a következő generációs F-150 pickup, mely elektromos változatban is készülni fog, illetve az új Bronco terepjáró.

A Mustang Mach-E sorozatgyártása 2020 vége felé veheti kezdetét, így az első darabok kiszállítása valószínűleg 2021-ben fog megtörténni. Az elképzelések szerint a típus forgalmazása hazánkban 2021-ben fog indulni.

Az újgenerációs F-150-nel kapcsolatban a Ford részéről korábban úgy nyilatkoztak, hogy a járványhelyzet ellenére még idén ősszel el fog startolni az termelés, az akkumulátoros elektromos változat azonban csak valamikor 2021-ben lesz kapható.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink