Gyártók C5 Aircrossal bővül a Citroën C-Series családja

C5 Aircrossal bővül a Citroën C-Series családja

autopro.hu | 2020.05.24 08:21

C5 Aircrossal bővül a Citroën C-Series családja

Fotó: Citroën

A Citroën újabb modellel a C5 Aircross-szal bővíti átfogó speciális szériáját a C-Series-t. A „C-Series” elnevezés „C” betűje egyszerre utal a Citroën névre, a kényelemre (Comfort) mint márkajellemzőre és a modellek karakteres (Character) dizájnjára.

Hirdetés

130 ezres rajongótábor

Az Európában 2019-ben bemutatott C5 Aircross SUV-nek sikerült kivívnia helyét a középkategóriás SUV-k erős verseny jellemezte szegmensében. Bevezetése óta több mint 130 ezer példányban kelt el, és ezzel a Citroën márka második legnagyobb darabszámban eladott személyautó modellje volt tavaly. Új színt hozott a szegmensbe: különleges, energiától duzzadó, magabiztos design, referenciaértékű variálhatóság és egyedülálló kényelem a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztésnek, az Advanced Comfort üléseknek, a 3 teljes értékű hátsó ülésnek és a Best in Class csomagtartónak (580 liter -720 liter) köszönhetően.

A C5 Aircross SUV 20 vezetéssegítő berendezést kínál, többek között a Highway Driver Assist csomagot (2. szintű autonóm vezetés), és számos kapcsolódási technológiát.

A modell ősztől Plug-in hibrid változatban is elérhető lesz Magyarországon.

Bemutatkozik a C5 Aircross SUV C-Series

A C3 Aircross SUV és a C4 Cactus után a Citroën a C5 Aircross SUV-n is bemutatja új speciális szériáját, a C-Series-t. A speciális széria a modell különleges egyéniségét és egyedülálló kényelmét hangsúlyozza, és a szín- és anyaghasználatot, valamint a fedélzeti életet megkönnyítő felszereléseket helyezi előtérbe.

Külsejére nézve a C5 Aircross C-Series tovább erősíti a C5 Aircross SUV modell design és személyre szabási ütőkártyáit. Új színcsomaggal az eloxált mélyvörössel gazdagodik a kínálat, amely a korábbi piros színcsomag helyére lép. Az elegáns és dinamikus mélyvörös dekorelemek az Airbump ajtóvédő elemeken, az első lökhárítókon és a tetőcsomagtartó rudakon lelhetők fel. Az első sárvédőket különleges „C-Series” domborlogó díszíti.

Az elérhető karosszériaszínek visszafogottak és elegánsak: a fehértől (hófehér és gyöngyházfehér), a szürkén át (acélszürke vagy platinaszürke) a feketéig (Perla Nera fekete) terjedő árnyalatokkal harmonikus, kifinomult és eredeti megjelenés alakítható ki, és akár kétszínű változatban is rendelhető. Az utóbbinál a karosszéria alapszínéhez Perla Nera fekete tető társul.

Letisztultság a beltérben

A beltérben a C-Series kiadás jellegzetes hangulata fogad. A szürke műbőr műszerfalon fehér díszvarrással ellátott pánt található. A műszerfallal jól harmonizálnak a fehér díszöltésekkel ellátott, ultrakényelmes Advanced Comfort ülések. A háttámlák felső részén húzódó vízszintes vörös csíkban a karosszériát díszítő dekorelemek színe köszön vissza. A belteret elől és hátul vörös díszöltésekkel ellátott, különleges fekete padlószőnyegek teszik teljessé.

Fotó: Citroën

A C-Series speciális széria a Feel és Shine felszereltségi szintek közé illeszkedik, és többek között a következőket kínálja:

  • vezetéssegítő rendszerek: Drive Assist csomag, amely csökkenő figyelmet érzékelő rendszert, ütközésveszélyre figyelmeztető rendszert, intelligens fényszóróvezérlést, kibővített táblafelismerő (sebességkorlátozás, STOP, behajtani tilos, előzni tilos) és sebességajánló rendszert, adaptív sebességszabályozót (30 km/h-ig lassít), éjszaka is működő Active Safety Brake vészfékezőt, kereszteződés felismerőt és kerékpáros felismerőt tartalmaz;
  • csatlakoztatási technológiák: Assistance, Connect Nav, Connect Assist Box,
  • fokozott kényelmet és nyugodt közlekedést biztosító, a mindennapi életet megkönnyítő felszerelések: kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás, elektromosan behajló külső visszapillantó tükrök, tolatókamera;
  • sötétített üvegű hátsó ablakok és hátsó szélvédő, melyek még jobban kiemelik a C5 Aircross letisztult, áramvonalas sziluettjét és erősítik a beltér intimitását.

Kiemelt Partnereink