Gyártók Bőven megfelelt az európai zöldkvótáknak a VW

Bőven megfelelt az európai zöldkvótáknak a VW

autopro.hu/P.B. | 2022.01.25 15:23

Bőven megfelelt az európai zöldkvótáknak a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Passenger Cars, azaz a Volkswagen brand személyautókkal foglalkozó üzletága könnyedén betartotta az Európai Unió szén-dioxid-kibocsátásról szóló kvótáját. A Volkswagen 2021-ben forgalomba helyezett személyautói 5,5 millió grammal kevesebb szén-dioxidot bocsátottak ki, mint a megengedett határérték.

Hirdetés

A Volkswagen új személyautói számára 2021-ben az EU autónként és kilométerenként 119 gramm szén-dioxid kibocsátását engedélyezte. Ehhez képest a német OEM autói átlagosan 113 gramm szén-dioxidot bocsátottak ki kilométerenként, ezzel összességében 5,5 millió grammal kevesebb szén-dioxid került a levegőbe a Volkswagenekből, mint amennyit az EU engedélyezett volna.

Ralf Brandstätter, a Volkswagen vezérigazgatója úgy véli, ezek az adatok kiválóan demonstrálják a Volkswagen elektromos offenzívájának sikerét. Mint fogalmazott, az OEM hozzá fog járulni a párizsi klímaegyezmény betartásához.

Soha ennyi elektromos autót nem adtak még el

2021-ben a Volkswagen rekordot döntött az elektromos új autók eladásának terén: a gyártó 369 ezer elektrifikált járművet adott el globális szinten, ebből 263 autó volt tisztán elektromos, 106 ezer pedig plug-in hibrid. A tisztán elektromos autók esetében 97 százalékos volt a növekedés 2020-hoz képest.

Mint ismert, a Volkswagen gőzerővel dolgozik az elektromos átálláson. A gyártó célja, hogy 2030-ra az újautó-eladásainak Európában 70, Észak-Amerikában és Kínában 50 százaléka tisztán elektromos járművekből álljon. Ezzel 2030-ra a 2018-as adatokhoz képest 40 százalékkal csökkenne a károsanyag-kibocsátása a gyártónak, a végső cél 2050-re pedig a karbonsemlegesség elérése.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink