Gyártók Bezárhatja barcelonai gyárát a Nissan

Bezárhatja barcelonai gyárát a Nissan

autopro.hu/P.B. | 2020.05.15 16:20

Bezárhatja barcelonai gyárát a Nissan

Fotó: Nissan Global Newsroom

Bár a Nissan nem kommentálta az értesülést, sajtóhírek szerint a japán vállalat újratervezi globális stratégiáját, melynek részeként felmerült a barcelonai gyár bezárása, valamint az össztermelés húsz százalékkal való csökkentése. Az üzem bezárása esetén a Nissan a Renault gyáraiba helyezné át a termelést.

Hirdetés

A koronavírus-járvány alatti leállás idején már felröppentek hírek a gyár bezárásával kapcsolatban, de május 4-én a Nissan barcelonai üzemében újraindult a termelés, viszont a dolgozók sztrájkba lépése miatt május 6-án ismét leállt a termelés.

A dolgozók a gyár világos stratégiájának hiányára panaszkodtak. A sztrájk következtében a gyár háromezer dolgozójából kétezret szabadságra küldtek. A szakszervezetek vezetője nem kommentálta a történteket.

Május végén várható hivatalos bejelentés

A Nissan európai szóvivője annyit mondott az esetleges bezárásról, hogy a cég nem szeretné kommentálni a gyár jövőjével kapcsolatos pletykákat.

Az operatív teljesítményi tervet május 28-án jelentik be, és A Reuters információi szerint az új terv megoldást kínál a jelenlegi problémákra.

Kiemelt Partnereink