Gyártók Beperelték a Teslát az önvezető rendszere miatt

Beperelték a Teslát az önvezető rendszere miatt

autopro.hu/P.B. | 2023.03.01 11:23

Beperelték a Teslát az önvezető rendszere miatt

Fotó: Tesla

Részvényesek fogták perbe a Teslát és külön Elon Muskot is a Tesla Autopilot önvezető rendszere miatt. A kereset szerint a részvényeseket félrevezették és nem tájékoztatták őket a biztonsági kihívásokról.

Hirdetés

A San Francisco-i szövetségi bíróságon benyújtott csoportos keresetben a részvényesek azt mondták, hogy a Tesla négy éven keresztül vezette őket félre hamis kijelentésekkel, amelyekben többek között eltitkolták, hogy az Autopilot halálos és súlyos balesetek okozója lehetett.

Mint állítják, a Tesla részvényei többször is zuhanni kezdtek, amit az igazság felszínre került, valamint ahogy az amerikai hatóságok vizsgálódni kezdtek az ügyben. A Tesla nemrégiben egy visszahívást is eszközölt az ügy miatt, noha azzal nem értett egyet. A vállalat a per tényét nem kommentálta.

A Thomas Lamontagne részvényes által vezetett perben a 2019. február 19. és 2023. február 17. közti időszak után meg nem határozott kártérítést kérnek a Tesla részvényesei számára. Zachary Kirkhorn pénzügyi igazgató és elődje, Deepak Ahuja is a vádlottak között van.

A Tesla árfolyama február 27-én, a per bejelentése napján 10,75 dolláros, azaz 5,5 százalékos pluszban, 207,63 dolláron zárt, de a részvények értéküknek mintegy felét veszítették el a 2021. novemberi csúcs óta.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink