Gyártók Az Audi is könnyedén teljesítette az EU kvótáit

Az Audi is könnyedén teljesítette az EU kvótáit

autopro.hu/P.B. | 2022.01.27 06:17

Az Audi is könnyedén teljesítette az EU kvótáit

Fotó: Audi

Még nem hivatalos, előzetes adatok alapján az Audi 2021-ben az Európai Unió (valamint Izland és Norvégia) területén forgalomba helyezett új autói járművenként és kilométerenként 122 gramm szén-dioxidot bocsátottak ki – ezzel könnyedén megfelelt az előírásoknak a gyártó.

Hirdetés

Az Audi számára 2021-ben kilométerenként és autónként 129 gramm szén-dioxid-kibocsátást engedélyezett az Európai Unió. A Volkswagen Csoporthoz tartozó OEM könnyedén megfelelt ezen elvárásoknak, ugyanis az előzetes adatok szerint az Audi új autói kilométerenként átlagosan 122 gramm szén-dioxidot bocsátottak ki.

A jó eredmény a gyártó elektromos offenzívájának köszönhető. 2021-ben 42.991 tisztán elektromos autót adott el az Audi az EU-ban (Norvégiával és Izlanddal együtt), ami közel ötvenszázalékos növekedés a 2020-as adatokhoz képest.

Az Audi e-tron a legnépszerűbb elektromos SUV volt a kontinensen, emellett az OEM négy új elektromos modellt dobott piacra az előző évben, ez pedig nagyban segítette a környezetvédelmi célok elérését.

Jó úton jár a vállalat

Hildegard Wortmann, az Audi AG igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja szerint a cél egyértelmű túlteljesítése újabb bizonyítéka annak, hogy a megfelelő stratégiai úton halad az Audi.

Mint fogalmazott, a jövő fenntartható, prémium mobilitásának biztosításán dolgozik a vállalat, az elektromos átalakulás útján pedig jó ütemben halad.

2025-re az Audi húsznál is több tisztán elektromos modellt szeretne a kínálatában, míg 2026-tól kezdve újonnan csak elektromos autókat fog bemutatni.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink