Gyártók Autóipari szövetséget hoz létre a GM és a Honda

Autóipari szövetséget hoz létre a GM és a Honda

autopro.hu/V.M. | 2020.09.04 12:17

Autóipari szövetséget hoz létre a GM és a Honda

Fotó: GM Corporate Newsroom

Miután 2020 tavaszán az amerikai General Motors és a japán Honda elektromos autók közös fejlesztéséről kötött szerződést, a kettő autógyártó most egy nem kötelező érvényű megállapodást írt alá egy észak-amerikai autóipari szövetség létrehozásáról, aminek részeként a jövőben több területen is együtt fognak működni.

Hirdetés

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, áprilisban született megállapodás arról, hogy a Honda az amerikai fél ultium akkumulátort használó architektúrájára fog kettő, USA-ba és Kanadába szánt tisztán elektromos típust tervezni.

A megállapodás a kettő partner több mint kettő évtizedes kooperációjára épült. 2018-ban például együtt dolgoztak a Cruise Origin villanyhajtású, megosztásalapú használatra készített önvezető jármű tervezésén, valamint a mai napig együttműködnek üzemanyagcellák fejlesztésében.

Fókusz a következő generációs technológiákon

A Honda és a GM most tovább mélyíti együttműködését. A kettő OEM meg fogja osztani az elektromos és a belső égésű motoros hajtásrendszerek, illetve járműplatformok fejlesztését és használatát. A 2021 elejétől induló közös fejlesztői munka ezenkívül ki fog terjedni a vezetői segédrendszerekre, az infotainmentre, valamint az olyan összekapcsoltsági technológiákra, mint például azok, amik lehetővé teszik az autónak, hogy más járművekkel és a környezet más elemeivel is adatotokat cseréljen (Vehicle-to-Everything – V2X).

A kettő autógyártó továbbá a beszerzés terén is kooperálni fog, a beszállító-választásra, a logisztikára és a lokalizációs stratégiákra koncentrálva.

Mindezek lehetővé fogják tenni számukra, hogy költséget takarítsanak meg, és hatékonyabbá tegyék a következő generációs technológiák fejlesztését – áll a kettő vállalat közös sajtóközleményében.

Kiemelt Partnereink