Gyártók Audi szakszervezet: győztünk!

Audi szakszervezet: győztünk!

Szabó Fanni | 2019.01.31 15:38

Audi szakszervezet: győztünk!

Sikeres bérmegállapodást kötött a vállalattal az Audi Hungária Független Szakszervezete szerda késő délután. Elérték céljukat, vagyis minden audis bére 18 százalékkal fog nőni.

Hirdetés

Hónapokon át, sokszor éjszakába nyúlóan tárgyalt a két delegáció, mire szerda délutánra közös nevezőre jutottak.

– Az elmúlt napok, hetek tanúbizonyságot tettek arról, hogy a munkatársaink milyen összefogásra és kitartásra képesek. Az AHFSZ elnöksége meghatódva konstatálta, hogy a szakszervezeti tagok milyen elszántsággal és következetességgel állnak ki céljaik mellett és tűzön-vízen át képesek ezt véghez vinni – írta a szakszervezet, melybe a sztrájk ideje alatt közel 300 új dolgozó lépett be.

Az Audi Hungária első, 7 százalékos (3% fix, 4% adható) bérajánlatától jócskán elmozdult. A szakszervezet szerint az egyhetes sztrájk megtette hatását, bár hangsúlyozták: mindvégig a mielőbbi megállapodás lebegett a szemük előtt.

A dolgozók fáradhatatlanul kiálltak követeléseik mellett, több szervezet is szolidaritását fejzte ki. Közel egy héten keresztül sztrájkoltak, ami miatt teljesen megállt a termelés nemcsak Győrben, hanem Ingolstadtban is.

– Úgy gondoljuk, hogy ezzel a béremeléssel újra olyan fényben fog tündökölni a vállalatunk, ahová szívesen jönnek dolgozni a magyar munkavállalók – mondta el a megállapodás után Németh Sándor, az AHFSZ elnöke.

Az Audi és szakszervezet bérmegállapodása után még tegnap este feloszlatták a sztrájkbizottságot és újra indult a termelés a győri gyárban.

– Szeretnénk köszönetet mondani minden tagunknak, minden kollégának, aki még nem tagunk, de támogatott minket, az elmúlt napok kitartásáért és a sikeres eredmény lehetőségének megteremtéséért – írta az AHFSZ.

A vállalat csak szűkszavúan nyilatkozott a témában, nem hiába, hiszen az egyhetes termeléskieséssel jelentős kárt szenvedtek.

Az Audi Hungaria igazgatósága a bértárgyalási időszak alatt célul tűzte ki, hogy egy mindkét fél számára elfogadható megállapodás szülessen, amely hozzájárul a munkatársak elégedettségéhez, biztosítja az Audi Hungaria gazdaságosságát, és garantálja a munkahelyek hosszú távú biztonságát az Audi Hungariánál – közölte a vállalat sajtóközleményében.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink