Gyártók Akkumulátor-újrahasznosító üzemet építhet a Daimler

Akkumulátor-újrahasznosító üzemet építhet a Daimler

autopro.hu/P.B. | 2021.02.26 14:23

Akkumulátor-újrahasznosító üzemet építhet a Daimler

Fotó: Daimler Global Media Site

Első lépésként egy kutatóintézetet állítana fel a Daimler, ezt követően épülhetne fel az a lokáció, ahol konkrétan az akkumulátorok újrahasznosítása fog zajlani. Hivatalosan egyelőre keresi a helyszínt az üzemhez a vállalat.

Hirdetés

Német sajtóértesülések szerint a Baden-Württenberg tartományban található Kuppenheim lehet a Daimler üzemének helyszíne. Michael Brecht, az üzemi tanács vezetője elárulta, hogy előbb egy kutatóintézetet kell felépítenie a Daimlernek, utána jöhet a tényleges újrahasznosítást végző telephely felépítése. Brecht nem kommentálta a helyszínt érintő értesüléseket.

Helyi lapok szerint a Daimlert sürgeti az idő, ezért lehet jó választás Kuppenheim: itt a présüzem mellett még van szabad területe a vállalatnak, amire ráadásul építési engedéllyel is rendelkezik. A Daimler esetleges zöldmezős beruházását a környezetvédők ellenzik, így adja magát, hogy a vállalat a saját területén építsen új gyárat – a viták megspórolásával időt is nyerhetne így a Daimler – írja az electrive.com.

Németországban a Daimler mellett a Volkswagen Csoport is foglalkozik az akkumulátorok újrahasznosításának kérdésével, sőt, egy pilot projektet már el is indított a konszern Salzgitterben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink