Gyártók A Volvo a biztonságot választja a száguldás helyett

A Volvo a biztonságot választja a száguldás helyett

autopro.hu/P.B. | 2020.05.26 13:23

A Volvo a biztonságot választja a száguldás helyett

Fotó: Twitter/volvocarsnews

A Volvo új autói legfeljebb 180 km/h végsebességre lesznek képesek, ráadásul olyan slusszkulccsal szereli fel őket a svéd gyártó, amellyel ennél is alacsonyabb végsebesség állítható be például akkor, ha egy tapasztalatlanabb családtag vezetné az autót.

Hirdetés

A tavaly bejelentett intézkedésnek megfelelően idén már csak olyan autókat gyárt a Volvo, melyek maximum sebessége 180 km/h. Ha ez nem lenne elég, a gyártónál arra is figyeltek, hogy a tulajdonos ténylegesen kordában tudja tartani azokat, akiknek esetleg kölcsönadja az autóját: a Care Key névre hallgató slusszkulcs segítségével korlátozni lehet az autó végsebességét. A Care Key alapfelszereltség minden új Volvónál.

Ezzel a lépéssel a Volvo meg szeretné őrizni vezető pozícióját a biztonságos autók területén. A gyártó célja a vezetési habitusok javítása, és egyben a súlyos sérüléssel járó, vagy halálos közúti balesetek számának csökkentése.

Úttörő a biztonságban

A Volvo eddig is a legbiztonságosabb autóként volt számon tartva, a cég úttörőnek számít a biztonsági előírások területén. Ezt a pozícióját szeretné megőrizni a svéd gyártó, és egyben a közlekedést is biztonságosabbá tenné.

Úgy gondoljuk, hogy az autógyártóknak felelősséget kell vállalniuk a balesetek számának csökkentésében. A sebességkorlátozás és a Care Key segít ebben – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági részlegének vezetője.

A biztonságon kívül a károsanyag-kibocsátás csökkentése is egy fontos érv a végsebesség csökkentése mellett – teszi hozzá cikkéhez a Green Car Congress című lap.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink