Gyártók A Volkswagené a legnépszerűbb elektromos autó Európában

A Volkswagené a legnépszerűbb elektromos autó Európában

autopro.hu/P.B. | 2020.11.27 17:17

A Volkswagené a legnépszerűbb elektromos autó Európában

Fotó: Volkswagen Newsroom

153 százalékkal nőtt az elektrifikált autók eladásainak száma Európában októberben, miközben összességében hét százalékkal csökkent a forgalomba helyezett autók száma. Az elektrifikált járművek piai részesedése már meghaladja a 26 százalékot, tehát októberben minden negyedeik európai új autó elektrifikált volt.

Hirdetés

Nem meglepő módon továbbra is a mild (lágy) hibridek a legnépszerűbbek az elektrifikált modellek között, az összes legalább részben elektromos autó 32 százaléka ebbe a kategóriába tartozott az októberben forgalomba helyezett autók közül. A plug-in hibridek piaci részesedése 24, a tisztán elektromos autóké 25 százalék volt az elektrifikált modelleken belül.

Azzal, hogy októberben a teljes európai piacon eladott új autók 26,8 százaléka volt valamilyen szinten elektrifikált, ez a kategória szeptember után ismét megelőzte a dízeleket, amik piaci részesedése 26,3 százalék volt októberben.

A Volkswagen megelőzte a Teslát

A legnépszerűbb elektromos modell októberben a Volkswagen ID.3 volt Európában, ez 10.475 forgalomba helyezett autót jelent. Eddig a Tesla Model 3 volt a legkapósabb, ám a lassú kiszállítások miatt a kaliforniai vállalat a a top háromba sem fért be. A második helyen a Renault Zoe áll 9778 eladott autóval, harmadik a Hyundai Kona 5261 példánnyal.

A hibridek között a Toyota tarolt, a Yaris hibrid változata volt a legnépszerűbb 13.338 eladott darabbal, második helyen pedig a Corolla áll 9728 autóval. Harmadik a Mercedes A250 hibridje 4209 autóval – írja az Autocar.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink