Gyártók A Volkswagen 3D nyomtatással gyárt maszkokat

A Volkswagen 3D nyomtatással gyárt maszkokat

autopro.hu/P.B. | 2020.04.08 10:46

A Volkswagen 3D nyomtatással gyárt maszkokat

Fotó: Volkswagen Newsroom

A lépéssel egy nemzetközi mozgalomhoz csatlakozott a Volkswagen, igaz, a VW Csoport több szereplője már eddig is segített a járvány elleni védekezésben.

Hirdetés

Az Airbus által indított projektben több mint 250 cég vesz részt. A kezdeményezés célja, hogy arcvédő maszkokkal támogassák a koronavírus által különösen sújtott Spanyolországot. A Volkswagen 3D nyomtatók segítségével gyárt maszkokat és orvosi védőfelszerelést, melyeket az Airbus aztán Madridba szállít.

A csapatunk már dolgozik, és amennyire gyorsan csak lehet, haladunk a legszükségesebb alkatrészekkel – mondta Gerd Walker, a Volkswagen Group Production vezetője.

Nem az első lépés, amivel a Volkswagen segít

A VW Csoport jelenleg 50 nyomtatót használ a projekthez, de folyamatosan növelik ezek számát. A VW-hez tartozó navarrai SEAT-gyárban már korábban átálltak maszkok gyártására, de a Škoda is kiveszi a részét a munkából, ahogyan az Audi, a Bentley, a Bugatti, a MAN és a Porsche is – írja a VW honlapja.

A Lamborghini, mely szintén a VW Csoporthoz tartozik, már március végén maszkokat kezdett gyártani, erről az autopro.hu is beszámolt.

Más hasonló akciókban is részt vesznek autógyárak

A koronavírus elleni küzdelemhez világszerte csatlakoztak az autóipari szereplők. Az Egyesült Államokban az autógyárak lélegeztető gépeket gyártanak, míg Nagy-Britanniában még a Mercedes Forma-1-es csapata is orvosi eszközök gyártásában segédkezik.

Természetesen a beszállítók is kiveszik a részüket a küzdelemből, a teljesség igénye nélkül például a a Bosch gyorsteszteket gyárt, míg a Siemens szintén 3D nyomtatókkal állít elő maszkokat és egyéb orvosi felszereléseket.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink