Gyártók A világ legnagyobb 5G-s járműflottáját hozná létre a GM

A világ legnagyobb 5G-s járműflottáját hozná létre a GM

autopro.hu/V.M. | 2021.08.25 12:20

A világ legnagyobb 5G-s járműflottáját hozná létre a GM

Fotó: GM Corporate Newsroom

A General Motors 2024-től képessé teszi bizonyos modelljeit az 5G kommunikációs hálózathoz való csatlakozásra, ami többek között az önvezető funkciók fejlesztését is támogatni fogja. A fejlesztéssel az OEM egyik célja, hogy a világ legnagyobb 5G-képes járműflottáját helyezze az utakra.

Hirdetés

A GM járművei az AT&T Communications mobil távközlési szolgáltató 5G hálózatához fognak csatlakozni a gyorsabb adatcsere érdekében. Az amerikai szolgáltató az USA legmegbízhatóbb 5G-s hálózatával rendelkezik, aminek lefedettsége több mint 250 millió amerikai ember lakóhelyére terjed ki.

A GM és az AT&T közösen fogják továbbfejleszteni a már meglévő hálózatot, hogy az autógyártó mostani évtized során készülő több millió 5G-képes járművének jó lefedettséget, gyorsabb letöltéseket, vezeték nélküli frissítést, valamint navigációt és hangvezérelt szolgáltatásokat nyújthasson.

Az 5G adatkapcsolat előnye továbbá, hogy támogatni fogja a GM Super Cruise fejlett vezetéstámogató rendszerének, illetve a vállalat más jellegű, következő generációs digitális megoldásainak fejlesztését.

Az 5G-s hálózatból és annak előnyeiből a 2024 előtt készülő autók tulajdonosai is részesülhetnek majd. A 2019-ben gyártott vagy újabb járművek, melyek alkalmasak a 4G LTE szabvány szerinti kommunikációra, a GM ígérete szerint ugyancsak használhatják majd az 5G-s hálózatot.

Nagyobb szerepet kapnak a szolgáltatások

Járműveinek 5G-s kommunikációs képességgel felruházása támogatja a GM azon törekvését, hogy a jövőben bevételeinek egy nagyobb hányadát szerezze digitális szolgáltatásokból, egyúttal illeszkedik az AT&T-vel közös stratégiájába, aminek célkitűzése az 5G-kompatibilis járművek legnagyobb flottájának létrehozása.

Kiemelt Partnereink