Gyártók A Škoda nagyon belendült Németországban

A Škoda nagyon belendült Németországban

autopro.hu/G.C. | 2020.08.07 06:20

A Škoda nagyon belendült Németországban

Fotó: Skoda Newsroom

2020 júliusában a Škoda 7,0 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett Németországban, ami új rekord a vállalat történetében. Az eddigi legjobb teljesítményt 2017 szeptemberében nyújtotta 6,8 százalékkal, a Volkswagen-konszernhez tartozó márka korábbi bejelentése szerint.

Hirdetés

Júliusban országszerte összesen 22.084 új Škoda járművet regisztráltak, ami meghaladja a tavalyi év azonos hónapját (8,3 százalék). A Škoda az év első hét hónapjában összesen 6,2 százalékos piacrészesedést ért el - ami 0,3 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának eredményét – és egy új márkatörténeti rekordot tudhat magáénak. Ezzel a cseh gyártó továbbra is a hatodik helyet foglalja el a legnépszerűbb autómárkák között Németországban.

Frank Jürgens, a Škoda Németország szóvivője elmondta: „A koronavírus-járvány következményei továbbra is kihívást jelentenek az ipar számára. Kereskedőink elkötelezettségének és motivációjának köszönhetően sikerült az eladásokat viszonylag jó szinten tartani, és így megerősíteni a piaci helyzetünket Németországban. Az új Octavia és az SUV modelljeink jelenlegi rendelési mennyisége bizakodással tölt el minket az év hátralevő részére vonatkozóan.”

Az Octavia országosan a hatodik helyen áll

A legjelentősebb sikermodell továbbra is az Octavia, amely júniusban a hatodik helyet foglalta el a német újautó forgalomba helyezési statisztikában. Hasonlóan nagy igény mutatkozott a Kodiaq és Karoq SUV modellek, valamint a Kamiq crossover iránt. A márka első két elektromos járműve - a Superb iV beépített hibrid hajtással és az elektromos akkumulátoros Citigo e iV - kiválóan debütáltak Németországban. Júniusban minden negyedik újonnan regisztrált Superb plug-in hibrid modell volt. Az Enyaq iV az első olyan Škoda modell, amelyet tisztán elektromos autóként fejlesztettek ki a moduláris elektromos alapra (MEB). Az új modell szeptember elején ünnepli világpremierjét – írta az Automobilwoche.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink