Gyártók A Peugeot Expert is hidrogénes hajtást kap

A Peugeot Expert is hidrogénes hajtást kap

autopro.hu/V.M. | 2021.05.31 17:18

A Peugeot Expert is hidrogénes hajtást kap

Fotó: Media Peugeot International

Az Opel Vivaro mellett a Peugeot Expert kishaszonjármű is meg kapja a Stellantis vadonatúj hidrogén üzemanyagcellás hajtásláncát, ami egyedi módon még egy tölthető akkumulátorral is rendelkezik.

Hirdetés

A Stellantis idén közölt először információmorzsákat arról, hogy mérnökei hidrogén üzemanyagcellás hajtásláncot fejlesztenek a Citroën Jumpy, a Peugeot Expert és az Opel Vivaro furgonok közös padlólemezére. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, májusban az Opel be is mutatta a Vivaro-e Hydrogent, a program eredményeként született első modellt.

A Peugeot e-Expert Hydrogen 400 kilométer hatótávolságú kisáruszállító ugyanazt a hajtásláncot kapja meg, mint az Opel modellje. A hidrogént a raktér alá épített három nagynyomású tartály szolgáltatja, melyeket mindössze három perc alatt fel lehet tölteni.

A Stellantis hajtásrendszerének egy 10,5 kilowattórás lítium-ion akkumulátor is része. Az első ülések alatt található, hálózatról tölthető telep ötven kilométer megtételére elég energiát raktározhat.

Maradt a megszokott helykínálat

Ahogy hidrogénhajtású testvérmodellje, az üzemanyagcellás Expert is közepes és hosszú kivitelben lesz kapható, rakterének mérete pedig megegyezik a dízeles, valamint az akkumulátoros elektromos változatokéval. Maximális terhelhetősége 1100 kilogramm, továbbá akár egy tonna teher vontatására is képes.

A Peugeot e-Expert Hydrogen a világ egyik első hidrogénhajtású furgonjaként 2021 végétől lesz kapható Németországban és Franciaországban.

Kiemelt Partnereink