Gyártók A Mercedes vezérigazgatója lesz az Aston Martin első embere

A Mercedes vezérigazgatója lesz az Aston Martin első embere

autopro.hu/P.B. | 2020.05.26 09:21

A Mercedes vezérigazgatója lesz az Aston Martin első embere

Fotó: https://twitter.com/daimler/

Az Aston Martin megerősítette a híreszteléseket, amik szerint Tobias Moers, a Mercedes-AMG vezérigazgatója váltja Lawrence Strollt az Aston Martin vezérigazgatói székében. A vezetői cserét maga Stroll is megerősítette.

Hirdetés

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések, Lawrence Stroll tényleg a háttérbe vonul az Aston Martin éléről, és otthagyja vezető pozícióját. A vezérigazgatót a Mercedes-AMG feje, Tobias Moers váltja, aki 25 éve tölt be valamilyen vezetői pozíciót a német autógyártónál – írja a Reuters.

A Daimler egyébként öt százalékos részesedéssel rendelkezik az Aston Martinban, emellett beszállítója is a cégnek, Mercedes-AMG motorokat szállít a brit luxusautókba.

Nem áll jól az Aston Martin

A 107 éve alapított cég nehéz időszakon megy keresztül, már a válság előtt is veszteségeket könyvelhettek el, a koronavírus-járvány pedig brutális éreztette a hatását a cég életében.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a cég adózás előtti vesztesége 118,9 millió fontra (146 millió dollár) emelkedett az egy évvel korábbi 17,3 millió font veszteségről. A járműgyártó, melynek tavalyi egész évi vesztesége 104 millió font volt, továbbá azt is bejelentette, hogy nem ad ki pénzügyi előrejelzést 2020-ra.

Az Aston Martin eladásai a negyedévben 31 százalékkal csökkentek tavalyhoz képest, ennél pontosabb adatot azonban nem közölt a cég.

Az 1913-ban alapított Aston Martin részvényeivel 2018 októberében indult meg a kereskedés a londoni tőzsdén. Akkor egy részvény ára 19 font volt, ami azóta jelentősen lecsökkent, májusban egy font alatt mozgott.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink