Gyártók A Mercedes megugrotta az uniós környezetvédelmi normákat

A Mercedes megugrotta az uniós környezetvédelmi normákat

autopro.hu/P.B. | 2021.01.08 16:17

A Mercedes megugrotta az uniós környezetvédelmi normákat

Fotó: Daimler Media Site

A Mercedes-Benz végül megfelelt az Európai Unió szigorúbb környezetvédelmi normáinak 2020-ban, a vállalatnak sikerült elegendő elektrifikált autót gyártania ahhoz, hogy az egy autóra jutó károsanyag-kibocsátása megfelelő legyen az Európában eladott új autóinak.

Hirdetés

A Mercedes 2020-ban közel 160 ezer plug-in hibrid és elektromos járművet szállított ki ügyfeleinek. Ezek zöme az év negyedik negyedében, azaz októbertől decemberig készült, így a nagy év végi hajrának köszönheti a vállalat, hogy megfelelt az EU környezetvédelmi előírásainak.

Ola Källenius erről csütörtökön tájékoztatta a sajtót, miután korábban még arról beszélt, hogy nagyon nehéz lesz teljesíteni az előírásokat, így nem volt biztos, hogy a Mercedes-nek sikerül.

A Daimler vezérigazgatója elmondta, hogy a Kínában tapasztalt trendek az év utolsó negyedében már mindenhol észlelhetőek voltak.

Nem a Mercedes az egyetlen

Az Automotive News cikke szerint a Daimler mellett a PSA Csoport és a Volvo Cars is megfelelt a normáknak, ahogyan a Renault és a BMW is. A teljes Volkswagen Csoport esetében viszont kérdéses a helyzet, ahogyan az autopro.hu korábban is beszámolt róla, a Volkswagen valószínűleg nem teljesítette a környezetvédelmi előírásokat, ám hivatalos adatok még nincsenek erről.

Källenius a tájékoztatóhoz hozzátette, hogy a Daimler mindent megtesz az ökológiai lábnyomának csökkentéséért.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink