Gyártók A koronavírus miatt csúszhat az új Cadillac Escalade

A koronavírus miatt csúszhat az új Cadillac Escalade

autopro.hu/P.B. | 2020.04.05 08:23

A koronavírus miatt csúszhat az új Cadillac Escalade

Fotó: GM Media

Eredetileg áprilisban tervezték bemutatni a 2021-re elkészülő, új megjelenést kapó Cadillac Escalade-t, de a krízis miatt csúszhat a bemutató.

Hirdetés

A korábbi modellek kifuttatása után, idén április végére tervezte a General Motors az új Cadillac Escalade, GMC Yukon, Chevrolet Tahoe és a Suburban bemutatását a Texas állambeli Arlingtonban.

A GM szóvivője megismételte múlt heti kijelentését azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államokban található gyáraikban jelenleg képlékeny a helyzet a koronavírus-járvány miatt, az üzemek újranyitásának lehetőségét pedig minden héten meg fogják vizsgálni biztonsági szempontok alapján.

További csúszásokkal is számolni kell

Egy hivatalos email szerint a GM további hat modell fejlesztését függeszti fel: a Chevrolet Equinox, a GMC Terrain, a Cadillac XT4, a Bolt EV, a Chevrolet Silverado és a GMC Sierra megjelenésére is várni kell még.

A General Motors szerint a fenti típusokat várhatóan csak 2022-ben fogják piacra dobni. A csúszások érintik az autopro.hu korábbi cikkében említett elektromos Hummer fejlesztését is. A GM amerikai gyárai jelenleg határozatlan ideig zárva tartanak.

Intézkedések a koronavírus miatt

Egy másik emailben a cég azt kérte a dolgozóitól, hogy fejezzék be a kifutó modellek gyártását a héten, az áprilisi bemutatót pedig tolják el, de az ahhoz szükséges eddigi előkészületeket ne töröljék.

A GM arról is tájékoztatta a Reuters hírügynökséget, hogy a még működő gyáraiban további biztonsági intézkedéseket vezetett be, például testhőmérséklet mérést végeznek a dolgozókon, illetve maszkokat osztanak nekik.

Kiemelt Partnereink