Gyártók A koronavírus ellenére tovább pörgeti a Tesla kínai termelését

A koronavírus ellenére tovább pörgeti a Tesla kínai termelését

autopro.hu/Sz.K. | 2020.02.14 08:21

A koronavírus ellenére tovább pörgeti a Tesla kínai termelését

Fotó: Tesla

Helyi médiaértesülések szerint a Tesla sanghaji gigagyárában újraindította a termelést.

Hirdetés

A Tesla az első olyan autógyártó Kelet-Kínában, amely a koronavírus kitörése után újra tevékenykedni kezdett. Hszü Wei, a sanghaji önkormányzat szóvivője egy sajtókonferencia alkalmával elmondta, hogy mind városi, mind regionális szinten a kormányzati tisztségviselők igyekeznek mindent megtenni, hogy a vállalat sanghaji gyártásának újraindítását támogassák. A Tesla az első negyedévben késedelmekkel számol a gyártásban történt zavarok miatt a helyben gyártott Model 3 termelésében.

Húsznál is több kínai provincia és város tovább halasztotta az újbóli munkakezdés időpontját. Ezen régiók legtöbbje – köztük Sanghaj is – azt tervezték, hogy ettől a héttől már normalizálják a működést. A Tesla azon szándéka, hogy a sanghaji üzemében a tervek szerint újrakezdje a munkát, lehetővé tenné, hogy a megcsúszott szállítási tervét egyenesbe hozza. A kényszerpihenő okozta hatásokat az autóeladásokban még várják, azonban a gyorsan terjedő vírus miatt a legtöbb kínai polgár a lehető legkisebb mértékűre szorította vissza szociális életét, a szabadban is alig tartózkodnak, a bevásárlásaikat pedig online végzik.

Néhány eredeti alkatrészgyártó, mint a Toyota és a BMW is módosítottak gyártási terveiken, hogy a gyártósoraikat továbbra se kelljen újraindítaniuk. A BMW Senjang városában található üzemét február 17-én indítja újra. A Toyota is zárva tartja még kínai gyárát, az február 16-án nyitja meg újra kapuit – írta meg az Automobil-Produktion.

Kiemelt Partnereink