Gyártók A Geely-vel gyártana elektromos autókat a Baidu

A Geely-vel gyártana elektromos autókat a Baidu

autopro.hu/V.M. | 2021.01.14 06:18

A Geely-vel gyártana elektromos autókat a Baidu

A Baidu leány Apollo egyik robotaxija | Fotó: Facebook/Baidu Inc.

A Baidu kínai technológiai óriás stratégiai együttműködésre lépett a szintén kínai Zhejiang Geely Holding Csoport gépjármű-gyártóval. A megállapodás részeként a két partner közös vállalatot fog alapítani „intelligens elektromos autók” gyártásához.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedben a mesterséges intelligencia területén jelentős befektetéseket végzett Baidu „intelligens vezetési képességekkel” fog hozzájárulni a Volvo Cars-t is birtokló Geely-vel közösen tervezett és gyártott járművekhez.

Az Alibaba és a Tencent mellett a harmadik kínai technológiai óriásnak számító Baidu a legnagyobb kínai keresőportál, a Baidu.com üzemeltetője, ami miatt a kínai Google-ként is szokták emlegetni. A Baidu már az okos közlekedési megoldások, a konnektivitás és az autonóm vezetési rendszerek terén is folytat fejlesztéseket – olvasható a Green Car Congress oldalán. Járműtechnológiai fejlesztéseit Apollo leányvállalatában fogja össze, mely Kína több városában is üzemeltet robotaxikat.

Mások is becsatlakoznának az autógyártásba

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Baidu mellett más számítástechnológiai vállalatok is megvetnék lábukat az autóiparban. Az Apple például 2024-ben kezdené meg saját elektromos autója gyártását, ami azonban bennfentesek szerint túl korai. A legfrissebb hírek szerint a cég a Hyundai-jal lépne kooperációra és tartaná magát az eredetileg szabott határidőhöz.

A tajvani Foxconnak ugyancsak nagyratörő tervei vannak. A szórakoztatóelektronikai termékeket gyártó vállalat 2022-től elektromos autókat akar gyártani, már közös vállalkozást indított a Fiat Chryslerrel, legutóbb pedig az elektromos autókat fejlesztő Bytonnal lépet együttműködésre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink