Gyártók A Fisker novemberben kezdi e-autója gyártását

A Fisker novemberben kezdi e-autója gyártását

autopro.hu/E.M. | 2022.08.09 15:19

A Fisker novemberben kezdi e-autója gyártását

Fotó: Fisker

A Fisker a 2022-es második negyedéves jelentésében megerősítette, hogy a Fisker Ocean gyártását várhatóan 2022 november 17-én fogják elindítani.

Hirdetés

A Fisker Ocean One limitált széria 5000 darabját már mind lefoglalták. Továbbá a Fisker Oceanre beérkezett megrendelések száma 2022. augusztus 1-jéig meghaladta az 56.000 darabot (lemondások levonása nélkül), beleértve az 5000 Fisker Ocean One előrendelést is.

A Magna eddig 55 teljes Fisker Ocean prototípust épített gyártóüzemében és folytatja további prototípusjárművek építését. A folyamatos tesztelés kiterjed a töréstesztre, a biztonságra, a hajtásláncra, a nagy és alacsony sebességű jellemzőkre és sok másra.

Tervben a következő modellek

A Fisker partnere, a Foxconn megvásárolt egy működőképes ohiói járműgyártó-üzemet. A Fisker és a Foxconn ebben a gyárban fogja gyártani a Fisker második járművét, a Fisker Pear-t. A 2024-es gyártásindulástól a partnerek évente legalább 250.000 Pear járművet kívánnak összeszerelni itt.

A Fisker harmadik járműve a Project Ronin lesz. Az Egyesült Királyságban kifejlesztett, tisztán elektromos hajtású sport Grand Tourer olyan újításokkal fog rendelkezni, mint a közvetlenül a jármű karosszériájába integrált akkumulátorcsomag, amely lehetővé teszi nagyobb méretű akku beépítését

A Fisker célja, hogy 2027-re évi egymillió járművet gyártson le – olvasható a Green Car Congress cikkében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink