Gyártók A Daimler három alkalmazottját is elítélték az autók manipulációja miatt

A Daimler három alkalmazottját is elítélték az autók manipulációja miatt

autopro.hu/P.B. | 2021.07.23 17:23

A Daimler három alkalmazottját is elítélték az autók manipulációja miatt

Fotó: Daimler Global Media Site

A stuttgarti ügyészség első fokon büntetés kiszabását kérte a Daimler három alkalmazottjára, akik a vád szerint részt vettek a dízelmotorok károsanyag-kibocsátását mérő szoftverek manipulációjában. Több további eljárás még folyamatban van az ügyben.

Hirdetés

Csalás gyanújában találták vétkesnek a Daimler három dolgozóját, akikre első fokon kisebb mértékű büntetés kiszabását kérte a stuttgarti ügyészség. A büntetés pontos mértékét nem árulták el, de vagy pénzbírságról, vagy legfeljebb egy évig terjedő szabadságvesztésről van szó.

Az ügy a Daimler saját dízelbotrányáról szól, azaz arról, hogy a dízelmotoros autók károsanyag-kibocsátását szabályozó rendszerét manipulálták. Az érintetteket nem nevezték meg, de nem a felsővezetéshez tartozó személyekről van szó.

A Daimler a német sajtó érdeklődésére megerősítette a hírt, ám úgy nyilatkozott, nem értenek egyet a csalás vádjával, szerintük félreértették a szabályozást azok, akiket most elmarasztaltak. Egy ember ellen ejtették a vádat, további négy dolgozó ellen még folyamatban van az eljárás.

A botrányban érintett autókat 2011 és 2016 között hozta forgalomba a Daimler – írja az Automobilwoche.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink