Gyártók Zöld autógyártóvá válna a Mercedes

Zöld autógyártóvá válna a Mercedes

autopro.hu/B.B. | 2018.05.16 12:31

Zöld autógyártóvá válna a Mercedes

Lemond a prémiummárka a szénerőművekből származó energiáról, németországi személygépkocsi-gyárai 2022-től széndioxid-semlegesen működnének. Kecskemét e téren már jó úton jár.

Hirdetés

A felelős és fenntartható vállalatkép alakításának legújabb lépéseként a klímasemleges működést tűzte zászlajára a Mercedes: a márka azt szeretné elérni, hogy 2022-től hazai, személygépkocsikat készítő üzemei széndioxid-semlegesen termeljenek, vagyis a gyárakban felhasznált energia kizárólag környezetbarát, megújuló forrásokból származzon.

Markus Schäfer termelési igazgató szerint a lépés értelmében teljesen lemondanának a szénerőművekből származó villamos áram felhasználásáról. Elmondása szerint a projekt előkészületei már előrehaladott állapotban tartanak.

Az érintett telephelyek között a brémai, rastatti, sindelfingeni, berlini, hamburgi, kamenzi, kölledai és stuttgarti autó-, illetve hajtásláncgyárak szerepelnek, ezek némelyikében jelenleg saját tulajdonú erőmű szolgáltatja a villamos energiát, melyeknek CO2-emisszióját minősített környezetvédelmi projektek ellensúlyozzák. A Mercedes energiaszükségletének nagyjából negyedét biztosító saját erőművek mellett a fennmaradó, vásárolt háromnegyed rész néhány éven belül kizárólag szél-, víz- és napenergiából származik majd.

Nem csak a felhasznált energia forrása változik meg, az üzemeken belül többek között a hatékony energiamenedzsment, az igény hiányában automatikusan kikapcsoló fogyasztók, az energiatakarékos világítótestek és a dolgozók szemléletformáló oktatásai is segítik a Mercedes zöldülését.

A Mercedes újabb üzemeit egyébként már a kezdetektől klímasemleges fenntartásúra tervezték, nem kivétel ez alól a Kecskeméten jelenleg is építés alatt álló második magyar Mercedes-gyár sem.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink