Gyártók Volkswagen-vezető: „Vége a jó időknek”

Volkswagen-vezető: „Vége a jó időknek”

MTI/autopro.hu | 2019.11.18 16:42

Volkswagen-vezető: „Vége a jó időknek”

Csökkentette forgalmi előrejelzését 2020-ra a Volkswagen konszern. Frank Witter pénzügyi igazgató hétfőn elemzőkkel folytatott telefonkonferencián közölte, hogy a konszern forgalma a 2016-oshoz képest 2020-ra az eredetileg tervezett 25 százalék helyett csak 20 százalékkal emelkedik majd.

Hirdetés

„Alapvetően átalakultak a járműpiac gazdasági keretfeltételei” - mondta, hozzátéve, hogy mostanra már „vége a jó időknek”.

A Volkswagen 2016-ban 217 milliárd euró forgalmat bonyolított, 2020-ra pedig a wolfsburgi konszern legalább 261 milliárd eurós bevétellel számol, ami tízmilliárddal kevesebb az öt éves tervezési periódus végére eredetileg előirányzottnál.

Lassuló piaci környezettel nézünk szembe, egyes területeken további lassulással kell számolni jövőre, mondta Herbert Diess elnök-vezérigazgató.

A Volkswagen mindazonáltal helyben hagyta folyó évre és jövőre vonatkozó pénzügyi előrejelzését. A gyártó közleménye szerint a vállalat ellenálló maradt még ebben a kihívásokkal teli üzleti környezetben is. Witter felhívta a figyelmet, hogy szigorú pénzügyi fegyelemre van szükség a hosszú távú célok eléréséhez.

A Volkswagen október 30-án közölte harmadik negyedéves üzleti eredményeit, eszerint bevétele az előző évhez képest 6,9 százalékkal 186,6 milliárd euróra nőtt. Működési eredménye idén 14,6 milliárd euró volt, szemben a tavalyi 12,5 milliárd euróval.

Kiemelt Partnereink