Gyártók Végül mégis összefog a VW és a Fiat?

Végül mégis összefog a VW és a Fiat?

autopro.hu/B.B. | 2017.08.30 11:00

Végül mégis összefog a VW és a Fiat?

Korai fázisban lévő tárgyalás zajlik a két gyártó között, melynek sikeressége esetén kisebb haszongépjárműveket készíthetnének közösen a felek.

Hirdetés

Közeledik egymáshoz a Volkswagen és a Fiat, legalábbis erről számol be a The Wall Street Journal. A lap szerint a két gyártó a könnyű haszongépjárművek (pickupok, furgonok) gyártásában foghat össze, a tervek között egy közös vállalat létrehozása is szerepel.

Ugyanakkor az egyezkedés még nagyon korai fázisban van, az ügyre rálátó forrás szerint a részletek még homályosak, így nehéz megítélni, a valóságban lesz-e valódi közös munka. Ennek megfelelően nem csoda, hogy a Fiat Chrysler egyelőre nem kívánta kommentálni az ügyet.

Az összefogás olyan típusokra terjedhet ki, mint a VW Caddy/Fiat Dublo és a VW Amarok – ezek olyan szegmenseket képviselnek, ahol a két gyártó eddig inkább kisebb, mint nagy sikerrel igyekezett megvetni a lábát. A közösködés mindenesetre jelentős anyagi kockázatmegosztással járna, ez pedig mindkét fél számára komoly vonzerőt jelent.

A kezdetleges közeledés nincs összefüggésben az FCA és a kínai Great Wall Motor lehetséges felvásárlási ügyletével, vagyis Sergio Marchionne pár hónappal korábbi kijelentése ellenére egyáltalán nem kell a német és olasz márka közti akvizícióról spekulálni.

Kiemelt Partnereink