Gyártók Véget ért a General Motors dolgozóinak sztrájkja

Véget ért a General Motors dolgozóinak sztrájkja

autopro.hu/B.A. | 2019.10.28 14:14

Véget ért a General Motors dolgozóinak sztrájkja

Várhatóan évi 100 millió dollárral növeli meg a vállalat munkaerőköltségét a General Motors vezetői által kidolgozott kollektív megállapodás, amelyre rá is bólintott az autógyártók szakszervezete.

Hirdetés

Pénteken a szavazók 57 százalékának támogatásával az autógyártók szakszervezete elfogadta a General Motors vezetői által kidolgozott kollektív megállapodást, amivel lezárult a szeptember 16. óta tartó munkabeszüntetés. A jóváhagyott megállapodás többek között évi kétszeri 3 százalékos béremelést, a nyereségből a munkavállalóknak kifizetésre kerülő osztalékot és egészségügyi ellátást tartalmaz.

1,75 milliárd dollár veszteség

Előreláthatólag az új szerződés csaknem 100 millió dollárral növeli meg a vállalat éves munkaerőköltségét – írta hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt. A sztrájk megközelítőleg 1,75 milliárd dollár veszteséget jelentett a cégnek. A befektetők jól fogadták a megállapodás hírét, pénteken 2,6 százalékkal, majd a kereskedés utáni szakaszban újabb 1 százalékkal erősödött az árfolyam. Az elmúlt egy hónapban még így is 1,8 százalékos mínuszban van a papír, amely idén egyébként már csaknem 10 százalékot szedett magára a sztrájk jelentette problémák ellenére.

Nyitókép: instagram.com/uaw.union/

Hirdetés

Kiemelt Partnereink